Turhan Altıntel ve Soner Ilık’tan dayanışma çağrısı

Kentin en önemli kuruluşları olan Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi Odası“Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı”na
destek için bir araya geldi. Borsa Başkanı Turhan Altıntel ve Oda Başkanı Soner Ilık birlikte yaptığı açıklamada, bunun milli bir konu olduğuna dikkat çekerek, Kırklareli’nin bu mücadelede en önde olacağını ve tek yürek olarak bu zorluğun da aşılacağını ifade etti.

Kırklareli Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB önderliğinde oda ve borsaların da dahil olduğu “Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı” çerçevesinde başlatılan indirim kampanyasına yönelik bir basın açıklaması yaptı.
Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık’ın, dün oda binasında saat 15.00’da ortaklaşa yaptığı basın açıklamasında fiyat istikrarının makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden birisi olduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:
“Kampanyayı önemli buluyor ve
destekliyoruz”
“Türkiye 2002 yılından sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte, fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift hanelere çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programı’nı son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.”
Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamunun, ne de tek başına özel sektörün yapabileceğinin belirtildiği açıklamada, sorumluluk ve görevin herkesin üzerinde olduğu ifade edildi ve şöyle devam edildi:
“Her milli konuda
olduğu gibi, bunda da dayanışma
içerisindeyiz”
“Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekün bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve odalar-borsalar, her milli konuda olduğu gibi, bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. 81 il ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır.”
“Tek yürek ve tek ses olursak netice alırız”
Basın açıklamasının devamında, bu mücadeleye toplumun tüm kesimlerinin destek olması durumunda etkisinin de o kadar büyük olacağını vurgulayan Altıntel ve Ilık; “Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz” ifadeleri yer aldı. Basın açıklaması şu önemli cümleler ile sonlandırıldı:
“Bu zorlu süreci geride bırakacağız”
“Hem firmalarımızın, hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır.
Biz de Kırklareli Ticaret Borsası ve Ticaret Sanayi Odası olarak basınımız aracılığıyla, tüm oda/borsa üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyoruz ki Kırklareli olarak, gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol