Turhan Altıntel, ezberi bozar mı?

1 Kasım sürecinde siyasi partilerin milletvekili adayları da belli oldu. Bu anlamda Kırklareli'de en çarpıcı adaylık listesi AK Parti'den geldi. Selahattin Minsolmaz'ın birinci sıradan Milletvekili adayı olmasının yanı sıra, Kırklareli'nin sevilen simalarından Turhan Altıntel'in de ikinci sıradan aday olması "AK Parti Kırklareli'nde 2-1 yapar mı?" sorusunu gündeme getirdi…

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili seçimlerinden "tek başına iktidar" çıkmayınca koalisyon görüşmelerine geçilmiş, 45 gün sonunda yine bu görüşmelerden sonuç çıkmamasının ardından 1 Kasım tarihi; "erken seçim tarihi" olarak belirlenmişti.
İşte bu zaman zarfında siyasi partiler tekrar adaylık sürecini başlatmış, aday adaylığı başvurularını kabul etmişti. 18 Eylül tarihi ile bu süreç de sona erdi ve siyasi partiler saat 17.00'ye kadar adaylık listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiler.
Partilerin verdiği listeler arasından en büyük sürpriz AK Parti'den geldi. AK Parti'nin Kırklareli'de 25. Dönem Milletvekili adaylarının tersine, birinci sıraya bu kez bilinen bir isim Selahattin Minsolmaz yerleşti.
Ancak partinin ikinci sıra adayı Kırklareli'de tüm dengeleri bozacak bir isim olarak nitelendiriliyor; Turhan Altıntel.
Kırklareli'nin tanımış iş adamlarından, Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak uzun yıllar görev yapan Altıntel, Kırklareli'nin tanınmış ve sevilen simaları arasında yer alıyor. AK Parti'nin bu hamlesi "Acaba CHP'nin değişmeyen 2-1 skoru AK Parti lehine döner mi?" "AK Parti Kırklareli'de bu kez ezberi bozacak mı?" gibi soruların gündeme gelmesini sağladı.
Öyle ki; Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevi de üstlenen, daha önce de AK Parti'den milletvekili aday adayı da olan Altıntel, büyük bir seçmen kitlesinin kalbini daha önceden zaten fethetmişti.
AK Parti'nin bu aday listesi, 2 Kasım tarihinde Kırklareli'nin yeni bir siyasi tablo ile karşılaşmasına neden olabilme potansiyeline sahip gibi görünüyor.
CHP önseçime sadık kaldı
Türkiye'de muhalefet, Kırklareli'de iktidar olan CHP, 25. dönem için gerçekleştirdiği önseçim sonucuna sadık kalarak, ilimizde yine aynı isimleri aday göstermeyi tercih etti. Buna göre birinci sıradan Turabi Kayan, ikinci sırada Vecdi Gündoğdu ve üçüncü sırada M.Tuna Soykan 1 Kasım tarihinde yapılacak erken seçimlerde CHP'den tekrar milletvekili adayı oldular.
MHP'de değişim rüzgarları
MHP'de ise farklı isimler adaylık elbisesini giyiyor. Derya Bulut'un aday adayı olmayışının ardından, liste de büyük oranda değişti. Buna göre eski Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz birinci sıradan aday olurken, ikinci sırayı Hüsnü Cumalı, üçüncü sırayı ise Oktay Kahve aldı.
Trakya'nın adayları ise şöyle;
Tekirdağ ve Edirne'de ise oluşan listelerde yer alan isimler şöyle;
Edirne;
AK Parti: 1-Rafet Sezen, 2- Mustafa Mercan, 3- Fahrettin Savcı.
CHP: 1-Okan Gaytancıoğlu, 2-Erdin Bircan, 3-Gürkan Güneser.
MHP: 1- Gürsel Şimşek, 2-Hüseyin Ülker, 3-Nehir Çakır.
Tekirdağ;
AK Parti: 1-Mustafa Yel, 2-Ayşe Doğan, 3-Metin Akgün, 4-Ali Gümüş, 5-Ömer Karadeniz, 6-Adnan Argan.
CHP: 1- Faik Öztrak, 2- Candan Yüceer, 3- Emre Köprülü, 4- İlhami Özcan Aygun, 5- Arzu Mandalı Sucu, 6 Şerafettin Terzi.
MHP: 1-Bülent Belen, 2- Hakan Özgül, 3- Muhammer Varol, 4-İsmet Fıçıcı, 5- Ergün Vardar, 6- Tunus Tuğu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ezberi Bozamaz Çünkü... 21 Eylül 2015 Pazartesi 23:11:10

    Çünkü 2. sıra adayı. Çünkü kemik oyları bile buna yetmez. Çünkü Kırklareli'nin seçmen davranışları buna müsade etmez. Bence sürpriz Mhp.den gelecek. Mhp.nin Kırklareli'de çok çalışmasından değil ama Vize'nin eski belediye başkanı çalışkan ve çok sevilen bir isim olan Selçuk YILMAZ'ı aday göstermesi tüm dengeleri değiştirecektir. Bu defa tüm partiler sadece ilk sıra adaylarını meclise gönderebilecek diye düşünüyorum. Bu tabloda teşkilatları iyi çalışsa da artık vatandaşa Kırklareli'de yeni birşeyler söyleyemeyen "Ceketimi atsam seçilir" siyaseti güderek seçmeni "cepte" gören Chp.nin tutumu da etkili olacaktır. Tabi 7 Haziran sonrası tablonun bu seçimde kararsızların oylarının milliyetçi çizgiye kayacağını tahmin ediyorum. "Oyunuzu Hdp'ye verin gitsinler !" diyenlerin de bu defa seçmen tarafından kulağının çekileceğini düşünüyorum.

  2. Bence değişecek Chp %44 civarında oy alacak Ak parti %30 mhp % 20 alacak Hdp % 27 oy çıkması Kırklarelinin ayıbıdır. %1 geçemeyecekler.

  3. chp 3 -0 yapar

  4. turhan altintel i seven de var sevmeyen de... daha milletvekili olmadan bile kendisine ulasmak son derece zor bir insan. o kadar yogun ki arasan ulasamazsin gitsen bulamazsin. daha milletvekili iken boyle olan birisi milletvekili olduktan sonra nasil olur Allah bilir. ama secilirse Kirklareli icin guzel seylere imza atmaya calisacagina inanirim.