Turgut Dibek’ten adaylık işareti

23. ve 24. dönem CHP Kırklareli milletvekilliği yapan ve şu anda serbest avukatlık mesleğini icra eden Turgut Dibek, yerel seçimler öncesi, belediye başkan aday adaylığına yeşil ışık yaktı. Yazılı bir açıklama yapan Dibek, Kırklareli Belediye Başkanlığı Adaylığıyla ilgili şahsına yöneltilen sorulara genel bir cevap vermek ve Kırklarelililerin haklı meraklarını gidermek amacıyla bir açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini söyleyerek şunları kaydetti:
“Sevgili dostlarım. 52 senelik hayatımın hukuk fakültesi ve milletvekilliği dönemim hariç, her dönemi, bildiğiniz gibi bu güzel şehirde geçti. Burada doğdum, burada okula gittim. Kırklareli bana vatan sevgisini, daha iyi bir hayatı hak ettiğimizi öğretti. Ben bu şehirde Atatürk sevgisini, adil olmayı, hakkaniyetli olmayı, dürüst olmayı öğrendim. Milletvekilliği görevim sona erdiğinde de, çocuklarım eğitimleri için Ankara’da yaşamalarına rağmen, doğduğum, büyüdüğüm ve beni yaşatan topraklarıma geri dönmekte bir dakika bile tereddüt etmedim. Burada evlendim, buralı bir eşim oldu; çocuklarım Kırklareli’nde doğdular. Kırklareli beni ne kadar besleyip büyüttüyse, ikinci ailem CHP de bir o kadar besledi ve yetiştirdi. Kırklarelili olmak kadar CHP’li olmak da her zaman gurur verdi, her ikisi de hayatım boyunca başım dik olarak gezmemi sağladılar. 25 yaşımdan beri partimin verdiği her görevi yerine getirdim. İlçe başkanlığı, İl başkanlığı, 2 dönem CHP Kırklareli milletvekilliği, PM, MYK üyelikleri görevlerinde bulundum. Bulunduğum her görevde Kırklareli ve hemşerilerimin dertleri, sorunları en önemli önceliğim oldu. Bugün de hala böyledir.”
TBMM’de bulunduğu süre içinde meclis kürsüsünde ve televizyon ekranlarında yüzlerce kez Kırklarelililerin sesi olmaya çalıştığını ifade eden Turgut Dibek, gerek soru önergeleri ile gerekse kürsüdeki konuşmalarıyla Kırklareli’nizin eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, çevre, konut, üniversite, turizm, spor, esnaf, işçi, öğrencileri sorunları ile kentin genel bütçeden eksik aldığı paya kadar her konuyu gündeme taşıdığını ve takipçisi olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Gerek özel, gerekse siyasi kariyerimde gençlere örnek olmak, onlara yol göstermek için çabaladım. Başa dönersek, 30 yıla yaklaşan siyasi kariyerimin tamamını, Kırklareli’nin Türkiye’ye örnek il olabilmesi, bu şehri daha yukarılara taşıyabilmek adına yaşadım. Gönül bağım bunu gerektirmiştir. Hiç şüphe yok ki bundan sonra da örnek şehrimize duyduğum bu gönül bağı her vesileyle devam edecektir. Bu nedenle hemşerilerimizin beni layık bulduğu her makamı bir adaylık mecrası olarak değil, görev yeri olarak sahipleneceğimin bilinmesini isterim. Sevgi ve saygılarımla.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yahu birkaç yıl siyasetten uzak kalsanız doymuyorsunuz. Vekillik yaptın. Buna da aday olma. Chp bu eskiler yüzünden bir yere gelemiyor halk hizmet alamıyor zaten.

  2. olun kardeşim her yere aday olun sakın gençlere fırsat vermeyin her yere aday olun