Tuna Soykan; “Tüm dostlarımızı, baba ocağına dönmeye çağırıyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya dün Kırklareli Eğitim-Sen Şubesini ziyaret etti. Burada Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve Millet ittifakı Kırklareli adayı Tuna Soykan ile birlikte gündemi değerlendiren Kaya, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği anma etkinliğinde yaşananları eleştirdi. Kaya açıklamasında; “Emperyalizme karşı verdiği mücadele karşısında dünyanın önünde saygıyla eğildiği,  Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırılar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde de devam etti.  

Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma etkinliğinde okunan duada, Atatürk’ün adına yer vermeyerek bir kez daha kinlerini kustular. Törene katılanlar arasında bulunan Albay Önder İrevül yapılan saygısızlığa seyirci kalmayarak, duayı yapan öğretmene, “Mustafa Kemal Atatürk’ü duydun mu sen hiç? Ona niye Fatiha okumadın?” diyerek tepkisini gösterip, töreni terk etmiştir.
Sevgili Kırklarelililer, Ülkesinin kurucusuna düşmanlık eden böyle bir anlayış, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Şimdi de Atatürk’ün doğduğu topraklarda, yerel yönetimleri ele geçirip, yaşam tarzımıza ve tüm değerlerimize müdahale etmeye hazırlanıyor.
Buna izin verecek misiniz?
Mustafa Kemal Atatürk ülke sevdalısıydı, vatanseverdi! O, ülkenin kurtuluşu için, üniformasını fırlatıp atmıştı. Onun yolundan gidenler de koltukları ellerinin tersiyle iterek, ele ele, omuz omuza yürüyecektir” dedi.
Kaya’nın konuşmasının ardından söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan da, iktidarın politikalarını eleştirdi. Kayan, gerçekleşecek yerel seçimlerin sadece bir yerel seçimden ibaret olmadığını vurgulayarak, “Martın sonu bahardır” dedi.
Son olarak Millet ittifakı Kırklareli adayı Tuna Soykan bir konuşma yaptı. Soykan konuşmasında şunları kaydetti;
“Bildiğiniz gibi Kırklareli’nde yerel seçimlerin, Kırklareli ölçeğini aşan, Türkiye’ye mesaj veren bir kent özelliği taşıdığını her zaman ifade ediyorum. Çünkü bizler dünyadaki bütün Atatürk sevdalılarına mesaj veren, onları umutlandıran, umutlandırmaya da devam eden bir kentiz. Bunu da yerel seçimlerde CHP’nin kalesinde bayrağımızı dimdik tutarak yapıyoruz. Bunu yine tekrarlayacağız, tekrarlamak da zorundayız. Bu kez daha da güçlüyüz. Çünkü yanımızda İYİ Parti var. İYİ partililerin, dimdik durduğu, kararlarını verdiği böylesine bir zamanda, bizim Cumhuriyet Halk Partili bazı dostlarımızın, Cumhuriyet Halk Partisinden başka bir tercihte bulunacaklarını ifade ediyorlar. Bu yanlışın onlara anlatılması lazım. Kırklareli’ni feda edecek herhangi bir anlayış bence affedilemez. Bu ihanetin önünde durulması lazım. Ben bu dostlarıma buradan sesleniyor, onları baba ocağına dönmeye davet ediyorum.” Açıklamaların ardından ziyaret son buldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. çocuk yuvadan çoktan uçtu 24 Mart 2019 Pazar 23:05:57

    Chp önseçimsiz tepeden tvırlarıyla seçmeni küstürdü. Şimdi baba ocağına dön çağrısıyla kırıkları yapıştırmayı planlıyor. Bu defa olmaz. Çocuk yuvadan çoktan uçtu. Kendi ocağını kuruyor belli ki.