Tuna Soykan, “Herkesi kucaklayan belediyeciliği hayata geçireceğiz”

CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, dün basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Medya
Grubumuz bünyesindeki gazetelerimizin temsilcileri ve muhabirlerinin de yer aldığı kahvaltıda, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, İYİ Parti Kırklareli İl Başkanı Mustafa Köseoğlu’da hazır bulundu. Herkesi kucaklayan belediyeciliği hayata geçireceklerini belirten Tuna Soykan, göreve gelir gelmez Kırklareli’nin 50 yıllık planını oluşturarak, şehri marka kent haline getireceğini söyledi.

Göreve geldiğinde toplumun her kesimi için hazırladığı projeleri hayata geçireceğinin altını çizen CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, Kırklareli için üzerine düşeni yapacağını ifade etti.
“CHP’nin bayrağı
en yükseğe çıkacak”
Şu an tüm Türkiye’nin gözünün ve kulağının Kırklareli’nde olduğunu belirten Mehmet Tuna Soykan, “Kırklareli öyle bir kaledir ki yıkılmaz. Bu kaleyi yıkmak isteyen dahili ve harici bedhahlara gerekli cevabı 1 Nisan tarihinde Kırklareli halkı verecektir. Bu seçim ülkemiz üzerinde oynanan Soğuk Savaşı sonlandıracağımız seçimdir. Bu seçim cumhuriyet ve değerlerinin seçimidir. Bu seçim, ölüm kalım seçimidir. Artık savaşlar, topla tüfekle, tankla değil, milli değerlere ve sistemlere saldırılarla yapılmaktadır. Kırklareli halkı, Ankara’da bulunan Aksaray’ın oynadığı oyunun farkındadır ve bu oyunu 31 Mart günü sandıkta oylarıyla bozacaktır. “ dedi.
“Kırklareli’nin 50 yıllık
planını oluşturacağız”
Hedeflerinin sıfır işsizlik olduğunu ve bu yönde çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Tuna Soykan, “Göreve gelir gelmez ilk yapacağımız iş planlama olacaktır. Planlama, bir kentin en önemli çalışmasıdır. Kırklareli’nin 50 yılını planlayacak, üretim modellerini oturtacağız. Şu an Kırklareli’nin en temel problemi, işsizliktir. Üretim olmayınca iş de olmaz. Bu nedenle hem yasalarla tanımlanan görevlerimizi yerine getirecek, hem de üretimden istihdama üretken bir Kırklareli için üzerimize düşeni yapacağız. Hedefimiz sıfır işsizlik. Kırklareli’nde tarımı geliştireceğiz. Bunun için öncelikle bilinçli, doğal tarım ve hayvancılık perspektifimizi belirledik. Tarımda markalaşmayı sağlayacağız. Çiftçiye eğitim ve pazarlama desteği vereceğiz ve bilinçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.
“Doğal meyvelerimizi,
peynirimiz ve hardaliyemizi
markalaştıracağız”
Kırklareli’nin sahip olduğu değerleri markalaştıracağım diyen Soykan, “Kırklareli, bir doğal meyve cennetidir. Bu potansiyeli yatırıma dönüştüreceğiz. Alıç, Ahlat, Kuşburnu, gibi bölgemizde yetişen ekolojik ürünleri, Kırklareli Doğal Meyveleri adıyla markalaştıracağız. Bu amaçla seçme-ayıklama, yıkama-soyma, kurutma ve paketleme işlemlerinden geçirerek Kırklareli’ne özgü markaları ile yurt içi ve yurt dışı piyasalara satılmasını sağlayacağız. Bölgemizde yetiştirilen tarım ürünleri ve alternatif ürünlerin toplanmasında öğrencilerimizle işbirliği yaparak kendi burslarını yaratmalarının yolunu açacağız. Kırklareli, aynı zamanda süt ve süt ürünleri üretiminin kaynağıdır. Peynirimizin ulusal ve uluslararası standartta bir marka olması için üzerimize düşeni yapacağız. Böylece süt ve süt ürünlerinin yurtiçi piyasalara açılması sağlayacağız. Hardaliyemizin önemli bir marka olması için çalışmalar yapacağız. Hardaliye ürünümüze hak ettiği prestiji sağlamak için özel bir ‘marka’ çalışması yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“Esnafımızı destekleyeceğiz”
Yatırımı ve yatırımcıyı teşvik edeceklerinin altını çizen CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Tuna Soykan, “Esnafımızın gelir seviyesinin artırılması için işbirliği yapacağız. Esnafımızla yapılacak toplantılarla, AVM yerine alternatif olarak, esnafımızın içinde olduğu alışveriş mekânları yaratacağız. Gelir getirici projelerimizi esnafımızla birlikte yapacağız. Kırklareli Belediyesi olarak yatırımı ve yatırımcıyı teşvik edeceğiz. Kalifiye personel sorunlarını çözecek, teknik okullar açılmasına destek sağlayacağız. Büyük işletmeler karşısında rekabet etme şansını yitirmiş küçük esnafın kazancının artırılması için projeler geliştirilecek ve destek vereceğiz.
Yurt dışı komşularımızla alışveriş günleri düzenleyerek esnafımıza destek olacağız. Esnafın uygun fiyatla mal almasının yolları açacağız. Dışarıdan gelen ve paranın dışarıya çıkmasını sağlayan AVM zihniyetine dur diyeceğiz. Esnaflarımızla toplantılar yapıp ortaklaşa üreteceğimiz Yeni Model Alış Veriş alanları yaratacağız.” dedi.
“Yeni pazarlar yaratacağız”
Yeni pazarlar, istihdam merkezleri ve bilim parkı kuracaklarını da sözlerine ekleyen Tuna Soykan, “Kırklareli’nin marka ürünlerini ulusal ve uluslararası çapta pazarlayacağız. Bunun için, belediye şirketimizi dinamik hale getireceğiz. Şirketimiz aracılığı ile yeni pazarlar yaratacağız. Şirketimizin seracılık, doğal ürün üretimi ve alternatif ürünler konusunda destekler ve eğitim vermesini sağlayacağız. Tarım ve pazarlama projelerimizle istihdam alanları açacağız. Meslek ve eğitimlerine göre gençlerimizin yaşamlarını kuracak iş sahibi yapacağız.
“İstihdam Merkezi oluşturacağız”
Kırklareli’nin nitelikli istihdama duyduğu ihtiyacı da nitelikli elemanın iş ihtiyacını da oluşturacağımız merkezle karşılayacağız. Hedefimiz sıfır işsizlik!
“Öğrenci Danışma ve
Koordinasyon Merkezi ile Bilim Parkı kuracağız”
Sıfır işsizlik hedefliyoruz. Gençlerimizi branş ve becerilerine göre ayırıp hazırladığımız çözüm projelerimizi hayata geçireceğimiz iş ve iş alanlarında istihdam yaratıp, ilimiz ekonomisinin gelişimini de sağlayacağız. Bilim Park yaşayan bir park kütüphane projesidir. Şekil itibarı ile; 1.Bölüm çocuklar için, 2. Bölüm gençler ve yetişkinlere yönelik, 3.bölüm etkinliklere yönelik olmak üzere tasarlanmıştır. Bilim Park içi modern bir şekilde dizayn edilmiş özellikle güncel pratik okumaya yönelik kitaplardan ve araştırmaya yönelik dijital kütüphaneden oluşan gerektiğinde kulaklıklarıyla müzik dinlemeyi, şiir dinlemeyi, engelliler için sesli kitap servisi sağlayan teknik bir alt yapıdan ibarettir. Yapacağımız Bilim Park yaşayan bir kütüphane olacak. Dijital Kütüphane olarak da işlev görecek Bilim Park, Milli Kütüphane’ye ve birçok üniversite kütüphanelerine bağlanacak. İsteyen uzaktan erişim sağlayabilecek. Bilim Park’ta çocuklar için eğlence alanı, yetişkinler ve gençler için Bilim Kafe kurarak sosyal yaşam alanları oluşturacağız.
Engelli yurttaşlarımızın ve ailelerinin her ortamda temsilini sağlayacağız. Engelli yurttaşlarımız ve aileleri için hazırlanacak olan sosyal tesislerde konaklama ve günlük bakımlarını gerçekleştireceğiz. Böylece, hem engelli yurttaşlarımızı hem de ailelerini sosyal hayata katmış olacağız. Belediyemiz bünyesinde engelli istihdamını artıracağız. Bütün engelli vatandaşlarımızı, toplu taşıma hizmetlerimizden ücretsiz yararlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yine sizin olan belediye 02 Mart 2019 Cumartesi 13:59:01

    Yine sizin partinizin olan belediye HERKESİ KUCALAMIYOR muydu ? Bu bir itiraf mıdır ?

  2. Kesimoğlu kucaklamıyor muydu Tuna bey ? 04 Mart 2019 Pazartesi 20:34:04

    Tuna bey Kesimoğlu ondan önce Cavit Çağlayan hangi partidendi ? Onlar kucaklamıyor muydu sizin lafınıza göre ? Kaş yaparken göz çıkaran sözlerinizden bu anlaşılıyor.

  3. bugüne kadar kim kucaklamıyordu 07 Mart 2019 Perşembe 14:45:31

    sanki belediye de iktidar partisi vardı bugüne kadar şimdi kalkmış herkesi kucaklayan belediyeciliği hayata geçiricez diyorsunuz.

  4. Aman kucaklamayın. Koltuğa oturunca hepiniz aynı oluyorsunuz nasılsa.

  5. Tuna Soykan malumun ilanını yapmış arkadaşlar. Bizim eski başkanlarımız kucaklamıyordu ama ben başkayım diyor. Tıpkı daha öncekilerin dediği gibi. Aynı tas aynı hamam. Bir de kendileri dışındaki seçmene koyun edebiyatı yapıp tıpış tıpış sandığa gitmekten bahsederler.

  6. hep böyle söylersiniz 24 Mart 2019 Pazar 23:03:23

    siz siyasiler hep böyle söylersiniz ama ancak kendi siyasi tabanınızı kucaklarsınız.