“Tüm İslam Aleminin mübarek üç ayları ve Regaip Kandili kutlu olsun

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisinde bulunduran Üç Aylar başladı. İslam alemi ve Müslümanlar için mübarek olan Üç Ayların gelişi ile birlikte Regaip (26 Ocak Perşembe gecesi), Miraç ve Berat Kandili de sırasıyla idrak edilecek. Üç Ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla Vali Birol Ekici’de bir mesaj yayımlayarak vatandaşların Üç Aylarını ve Regaip Kandilini kutladı.

2023 yılı Üç Ayları 23 Ocak Pazartesi günü başladı. Recep, Şaban ve Ramazan ayından oluşan Üç Aylar Müslümanlar ve İslam aleminde ayrı bir öneme sahiptir. Bu aylarda ibadet etmek çok daha önemlidir.
Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Recep ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 26 Ocak Perşembe gecesi gerçekleşecek. Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili ise 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek. Ramazan ayı ise 23 Mart'ta başlayacak.
Kırklareli Valisi Birol Ekici de Üç Ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ekici mesajında; “Tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni kutluyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol