Tüm gösteri ve yürüyüşler 15 gün süre ile yasaklandı

Kırklareli Valiliği’nden alınan karara göre İlimizde gerçekleştirilecek olan tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer vb. her türlü eylem/etkinlikler 15 gün boyunca yasaklandı.

Kırklarel Valiliği’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada: “Çin Halk Cumhuriyeti’ nin Wuhan kentinde çıkan ve birçok ülkeye yayılan Koronavirüs (COVİD­19) salgınında bugüne kadar birçok vaka görülmüştür. Yüksek bulaşıcılığı nedeniyle hastalık insan sağlığına yönelik önemli bir tehdit olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde de tespit edilen virüs bazı tedbirlerin alınmasını gerekli kılmış alınan tedbirler sayesinde içinde bulunduğumuz süreçte kademeli normalleşme dönemine geçilmiştir.

Bu sebeple Valiliğimizce alınan ilave tedbirler nedeniyle, vakaların meydana gelmemesi, Koronavirüs yayılımının tamamen durdurulması, kamu esenliğinin sağlanması ve genel sağlığın korunması amacıyla:
İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, (sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile Devlet Kurum ve Kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile gelenek ve göreneklere göre yapılacak programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar ve Valilik tarafından izin verilenler hariç olmak üzere), İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer vb. her türlü eylem/etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. Ve 19. Maddeleri hükmü gereğince 23.05.2021 tarihinden itibaren (15) gün boyunca yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.
(G. Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol