Tüm Emekli- Sen’den basın açıklaması

Tüm Emekliler Sendikası Kırklareli Şubesi basın açıklaması gerçekleştirerek 2019 bütçesi ile ilgili taleplerini aktardı. İl Temsilcisi Hüseyin Budak tarafından okunan açıklamada 7 madde ile istenilenler açıklandı.

10 Aralık Pazartesi günü Özgürlük Parkında düzenlenen basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda emekli vatandaş katılım gösterdi. Tüm Emekli- Sen İl Temsilcisi Hüseyin Budak tarafından okunan bildiri tüm Türkiye ile eş zamanlı şekilde okundu. 2019 bütçesinde emeklilere ve emekçilere daha çok pay ayrılması gerektiği ifade edilerek, bütçe hakkında sayısal veriler paylaşıldı.
İstekler 7 madde ile sıralandı
Emekliler olarak istediklerini 7 madde halinde sıralayan Tüm Emekli-Sen; “2019 yılı içinde Anayasada yapılacak değişiklikle emeklilerin sendika hakkının tanınıp, parlementoda emekli sendikalarının statü yasasının çıkartılıp, 2020 yılı zammı için sendika ile toplu sözleşme yapılmasını, 2019 bütçesinde emekli yok, emekçi yok, halk yok diyoruz ki emekliye, emekçiye, eğitime ve sağlığa bütçe, maaşlarımız yüzde 26 oranında arttırılsın, 2 maaş tutarında ikramiye verilmesi, milli glirden emeklilere pay verilmesini, intibak yasasının çıkarılmasına, diğer sorunlarımızın çözümü için hükümetle TİS masasına oturarak çözüm bulunmasına, son çıkan 5510 sayılı yasada ortaya çıkan belirsizliklerin giderilerek, aradaki kayıpların giderilmesine, temel tüketim mallarından vergi alınmamasına, her türlü kamusal ulaşımdan emekli ve eşlerinin ücretsiz faydalanmasına ve sağlıkta yapılan kesintiler kaldırılsın, erişilebilir sağlık hizmetleri sağlansın ve hastanelerde Geriatri kliniklerinin açılmasını” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol