Trakya’ya acı haber; Şehidimiz var

20 Ocak tarihinde başlayan Suriye’nin kuzeybatısında        bulunan Afrin’e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı, 18.gününü geride bıraktı. Şimdiye kadar 600’den fazla hedefin imha edildiği, en az 970 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği açıklandı. Harekat, başarı ile sürerken maalesef şehit haberleri geliyor. Bir şehit haberi de Trakya’ya düştü. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışma sonucu Piyade Teğmen Ahmet Aktepe şehit düştü. Şehidin eşinin Tekirdağ’da bir okulda öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

Suriye’de yürütülen “Zeytin Dalı Harekatı”nda şehit düşen Piyade Teğmen Ahmet Aktepe’nin cenazesi 6 Şubat Salı günü(dün) memleketi Erzurum’da son yolculuğuna uğurlandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda, terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Aktepe'nin naaşı babaevi Erzurum’a getirildi.
Şehidimiz Erzurum’da son
yolculuğuna uğurlandı
Erzurum’da düzenlenen tören ile sonsuzluğa uğurlanan Şehit Teğmen Ahmet Aktepe’nin cenaze törenine devlet yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Evli ve 3 yaşında Esra Aysima isimli bir kızı olan şehit teğmenin cenazesi kent merkezindeki Narmanlı Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Tortum ilçesine götürüldü. Şehidin cenazesi, ilçede bulunan Şenyurt Mezarlığı'na defnedildi.
Şehidin eşi Tekirdağ’da
öğretmenlik yapıyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e yönelik teröristlerle mücadelesi devam ederken, Tekirdağ’a gelen şehit haberi Tekirdağ’ı yasa boğdu.
Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi’nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Işıl Aktepe’nin eşi Ahmet Aktepe’nin acılı haberini alan Tekirdağlılar Şehit Teğmen Ahmet Aktepe’ye Allahtan rahmet dilerken, ailesine sabırlar diledi.
Zeytin Dalı’nda 18.gün
Suriye’nin Afrin kentine yönelik sürdürülen “Zeytin Dalı Harekatı”nda 18.gün sona erdi. Başarılı bir şekilde devam eden harekatta şimdiye kadar en az 970 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. TSK tarafından yapılan açıklamada; “Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.
Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 5 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir” ifadeleri kullanıldı.
Elde edilen bilgilere göre Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında en az 600 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü hedefi imha edildi. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 970 oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol