Trakya'nın verimli topraklarında "atık" değil, "pancar" yetişmelidir!

Lüleburgazlı çevre gönüllüsü Hakan Dedeoğlu yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, "Trakya'nın verimli topraklarında "atık" değil, "pancar" yetişmelidir!" dedi. Dedeoğlu açıklamasında şunları kaydetti;

"TÜİK tarafından açıklanan verilere göre "Trakya Kanser Şampiyonu." Böyle giderse bölgemiz şampiyonluğu kimseye kaptırmayacak!
Haberde kanser Türkiye ortalaması %20,67 iken, oranın Kırklareli'de %23,28, Tekirdağ'da %23,41, Edirne'de ise %25,40 olarak gerçekleştiği ifade edilmiş olup bunun açılımı Türkiye ortalamasına göre daha çok ölüyor oluşumuzdur.
Diğer taraftan Pancar üreticisi Keşanlı Sadullah Uzdilli yaptığı açıklamada, "Son yıllarda bölgemizde pancar ekimi azaldı. Bende bu yıl yeniden pancar ektim. Üreticiye her türlü destek sağlanıyor. 10 dekarlık pancar ekiminden 140 ton pancar aldım. Bundan kazandığım parayı diğer ürünlerden kazanma imkanı yok. Ürettiğim pancarların birçoğu 10 kilogramın üzerinde. Bu sene pancar ektiğim için çok memnunun. Diğer üreticilere de pancar ekmeyi öneriyorum." Şeklinde açıklama yapması bölgemiz açısından çok önemli!
Diğer taraftan fabrika kaynaklarından aldığımız bilgiye göre de "Trakya'da, 2015 yılında, geçmiş iki yıla göre, verim artışı dekar başına artarak ortalama 8,5-9 ton civarında gerçekleşmiştir.
Bu yıl üretimin 55 bin ton civarında olması çok değerlidir. Bu sürecin artarak devam etmesi halinde siyaset farklılıklarını da ortadan kaldırarak seneye fabrikanın açılmasını kesinlikle sağlayabiliriz. Pancarın kilosunun 17-18 kuruş olması birçok ürüne göre avantaj getirmektedir. Küspe geliri (hayvancılık), topraktaki yenilenme (verim artışı), pancar bitkisinin çevreye verdiği oksijen desteği (sağlıklı yaşam) ve birçok diğer avantaj da cabası...
Bir yanda kanser diğer yanda verimli üretim... Tarımın dolayısıyla pancarın Trakya açısından önemini birilerinin aksi yöndeki çıkarlarına rağmen görmek, göstermek zorundayız. Çünkü Trakya'nın verimli topraklarında "atık" değil, "pancar" yetişmelidir. Hep birlikte mücadele ederek Alpullu Şeker Fabrikamızı işletmeye açmalıyız. Aksi taktir de atık eker, kanser biçeriz!"

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol