Trakya’nın ilk butik pasta tasarım atölyesi açıldı

Kırklareli’nde düzenlenen organizasyonlara en fazla katkı
sağlayacak ve organizasyonlarınızı profesyonel hale getirecek “Dilay’ın Tatlı Atölyesi” açıldı.

Yazın yaklaşmasıyla Kırklareli’ nde etkinlik ve organizasyonlarda büyük artış meydana geldi. Kırklareli halkı evinde dahi rahatça birbirinden süslü pastalar ve parti malzemeleriyle kolayca profesyonel denilebilecek etkinlik ve organizasyonlar düzenliyor. Bu organizasyonların düzenlenmesine en fazla katkı sağlayan atölyelerden biri de Trakya’nın ilk butik pasta tasarım atölyesi de diyebileceğimiz “Dilay’ ın Tatlı Atölyesi”.
Dilay Durmuş Bilgin’in Kırklareli Merkez’ de kısa bir süre önce faaliyete geçirdiği Butik Pasta Tasarım Atölyesi şimdiden müşterilerinin gözdesi olmuş durumda. Biz de Önadım Medya Gurubu olarak “Dilay’ ın Tatlı Atölyesi” ni ziyaret ettik. Dilay Hanım’ın bu işe nasıl başladığını sorduk.
İlk olarak çocuklarına yaptığı pastaların beğenilmesinin ardından bu işi yapmaya karar verdiğini dile getiren Bilgin; şunları kaydetti: “Bu işi yaparken profesyonel başlamadım. İlk kızımın pastasını yaptım misafirler çok beğendi. Aradan 1 sene geçti bu kez oğlumun pastası yine çok beğeni aldı. Biraz daha kendimi kendi çapımda geliştirmeye başladım. Ondan sonra etrafımdaki insanlardan neden böyle bir işe eğilmiyorsun gibi bir öneriler aldım. Daha sonra oğlumun bir etkinliği vardı. O okuma etkinliğinde düşündük çocuklar ile ne yapalım dedik pasta yapmaya karar verdik. Yine yaptığımız etkinlikte beğeniler yüksekti bende dedim neden bu işi yapmıyorum. Daha sonra profesyonel pasta ve parti malzemeleri almaya başladım. Baktım güzel de gidiyor ve her yaptığım bir öncekinden daha da güzel olmaya devam ediyor. Ben bu işi önce 7-8 ay evde yaptım. Git gide güzel tepkiler aldım. Müşterilerim arttı. Trakya’da böyle butik pastane yok. Ben de düşündüm yasal olarak yapmaya başladım. Şansıma böyle bir dükkan buldum. Dükkanımın alt tarafında imalatımı yapıyorum. Hatta parti malzemeleri de bulundurmam müşterilerimin memnuniyetimi kazanmamı sağlıyor. Amacım bu işi biraz daha ilerletip daha profesyonelce yapmak. Açıkçası bu işin akademisyenlerinden olmak istiyorum. İlerleyen dönemlerde insan modellemesi yapmak istiyorum. En büyük hedefim bu” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Trakya'da ilk hem de ? 04 Mayıs 2017 Perşembe 14:25:03

    Hayırlısı olsun bereketli olsun ama çok iddialı bir reklam olmuş. "Trakya'da ilk." İnternette bile küçük bir arama yaparak o kadar çok butik üretimi olan ve bunları bu konseptte sunan pastane olduğunu görürsünüz ki. O yüzden başlık fazla yanıltıcı olmuş. Üstelik bu işi öyle profesyonel eğitimler sonrası sunan mekanlar ki...