Trakya’nın ikinci en büyüğü olacak

Ana üretim alanlarını ilaç, tekstil, makine, metal ve enerji sektörünün oluşturduğu Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni genişleme alanı kazandırıldı. Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli 39 bin metrekare arazinin Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’ne devri yapıldı. Protokolün imzasının ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve OSB Yönetim Kurulu, arazide inceleme yaptı. 367 hektar alana sahip Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde şu an 1’nci etap dolmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılımı ile altyapı ve üstyapı tesislerinin açılışı ile 20 tesisin temel atma törenigerçekleştirilmişti. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden sonra Trakya’nın ikinci en büyük organize sanayi bölgesi olması planlanan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’ndehedeflenen istihdam; 1. Etap için 9500, 2. Etap ile birlikte 15 bin 500 kişi olacak. 8.500 dekarın tamamı için ise 25 bin ile 30 bin kişi arası istihdam sağlanması hedefleniyor.

1’nci etabın dolduğu Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde 2’nci etap için çalışmalar devam ederken bölgeye yeni alan kazandırma çalışmaları da devam ediyor.
Kırklareli’nin yükselen değeri Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanında bulunan Millî Savunma Bakanlığına tahsisli 39 bin metrekare taşınmazın Kırklareli Organize Sanayi Bölgesine devri önceki gün yapıldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkanlığında 27 Eylül 2021 Pazartesi günü gerçekleşen OSB Yönetim Kurulu Toplantısında devir protokolüne imzalar atıldı.
Vali Osman Bilgin devir protokolünün ardından Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizde artarak devam eden sanayi yatırımlarına paralel olarak projelendirilen ve ilk etapta inşaatlarına başlanan camii, kreş ve idari bina çalışmaları ile OSB içerisinde kurulacak meslek lisesi, beş yıldızlı otel, yüksekokul, restoran, park, göl ve sosyal donatı alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.
Çerkezköy’den sonra ikinci olacak
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin büyüklük olarak Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nden sonra Trakya'da ikinci büyük organize sanayi bölgesi olması bekleniyor.
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin en büyük avantajını ise Dereköy Sınır Kapısı'na 50 kilometre, Kapıkule Sınır Kapısı'na 95 kilometre, Çorlu Havalimanı'na 105 kilometre, İstanbul Havalimanı'na 160 kilometre, Tekirdağ'daki Asya Port Konteyner Limanı'na 115 kilometre, İstanbul Ambarlı Limanı'na 180 kilometre, Bulgaristan Burgas Limanı ve Havalimanı'na 130 kilometre uzaklıkta bulunması oluşturuyor. Demir yolu, kara yolu, deniz yolu ve hava yolu ağlarının kesiştiği bir noktada bulunan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi aynı zamanda Kuzey Marmara Otoyolu'yla bağlantılı olması üretimin hızla nakledilmesini sağlayacak.
Kırklareli Organize Sanayi
Bölgesi hakkında…
1997 yılında kurulan ve alan büyüklüğü 367 hektar olan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde 106 tahsis edilen sanayi parseli bulunuyor. Tamamı tahsis edilmiş bölgede 40 parselde üretim yapılıyor. Son 3 yılda tahsis edilen sanayi parseli 66 olan bölgede şu anda 3000 kişiye istihdam sağlanıyor.
Hedeflenen istihdam ise 1. Etap için 9 bin 500, 2. Etap ile birlikte 15 bin 500 kişi. 8.500 dekarın tamamı için 25 bin ile 30 bin kişi arası istihdam sağlanmasıhedefleniyor. Bölgenin ana üretim alanlarınıilaç, tekstil, makine, metal ve enerji sektörü oluşturuyor. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol