‘’Trakya’nın bütün değerlerini Ankara’da tüm Türkiye’ye ve Ankaralılara tanıtmak istiyoruz’’

19-22 Nisan tarihlerinde Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın katılacağı 1.Trakya Tanıtım günlerinin Kırklareli için ikinci hazırlık toplantısı Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi başkanlığında yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmur Şahin’in açılış konuşmasını gerçekleştirmesinden sonra 1.Trakya Tanıtım günlerinin organizasyonunu gerçekleştirecek olan firmadan Canan Karavit, salona fuar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Tecrübelerini aktaran Karavit, yapılmakta olan benzer organizasyonlardan örnekler sundu. Sonrasında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi başkanlığında gerçekleşen ikinci hazırlık toplantısına; Kırklareli Belediye Başkan Vekili Mehmet Gider, Kırklareli Ticaret Odası Başkanı Ziya Ertuğrul Çetintaş, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgöç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, esnaflar, STK’lar ve oda temsilcileri katıldı.
Toplantı için paylaşılan basın açıklamasında; ‘’ Toplantıda da “Trakya Tanıtım Günleri” kapsamında öne çıkarılması uygun görülen ürün, tema, etkinlik ve destinasyonlar ele alındı ve ilin tanıtım stratejileri tartışıldı. 19-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak olan sergi ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesine ait yerel ürün ve değerlerin Ankaralılar ile buluşturulması hedefleniyor. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılması ile turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor. Ayrıca, Ankara’da ikamet eden Trakyalıları buluşturması amaçlanan ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye dek üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olarak dikkat çekiyor. 4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında AKM içerisinde satış reyonları, tanıtım stantları ile birlikte alan dışında protokol çadırı, ek satış çadırları ve sahne kurulması planlanıyor.
Yöresel ürünlerin satış ve tanıtımının yapılmasının beklendiği alanda, Trakya halk oyunlarının, türkülerinin ve adetlerinin de olduğu dolu bir programın ziyaretçiler ile buluşması hedefleniyor’’ denildi. Konuşmalardan sonra ikinci bölümde yapılan ilk toplantı ve sonrasında gerçekleşen temaslardan sonra 1.Trakya Tanıtım Günleri’nde hangi kuruluşun ne kadar metrekare alan içinde organizasyona katılacağı masaya yatırıldı.
Derinliği üç metre olan stantların paylaşımının istişare edilmesinde Kırklareli Merkez ve ilçeleri için yapılan planlamaya göre Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde iç ve dış stantlar şöyle dağıldı; ‘
’Lüleburgaz Belediyesi 120 metrekare, Pınarhisar Belediyesi içerde 75 metrekare, Kırklareli Belediyesi 25 içerde 75 dışarıda, Babaeski Belediyesi 75 metrekare, Kırklareli Valiliği 50 metre kare, Trakya Kalkınma Ajansı 50 metrekare, Vize Kaymakamlığı içerde 50 metrekare, Demirköy 20 metrekare, Kofçaz 9 metrekare dışarıda 12 metrekare içerde, Pehlivanköy içerde 15 metrekare, hardaliye için 15 metre kare dışarıda, ticaret odası ve ticaret borsası 30 metrekare, Kırklareli süt ve gıda 50 metrekare yer aldı.’’
“Nasıl tanıtılmalı?,
Hangi kuruluşlar ne kadar yer almalı?”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; ‘’ 19-22 Nisan tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Trakya tanıtım günleri yapmayı düşünüyoruz. Bu fuar ve etkinlik kapsamında 3 ilimizin valiliği, 3 ilin belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, kaymakamlıklar, odalar, borsalar, sivil toplum örgütleri, iş adamları ile birlikte sanatsal değerlerimiz, yemeğimiz, içmemiz, yöresel kıyafetlerimiz, yöresel yemekler gibi Trakya’nın bütün değerlerini Ankara da tüm Türkiye’ye ve Ankaralılara tanıtmak istiyoruz. Bu kapsamda Kırklareli merkez ilçeye bağlı kaymakamlar başkanları geldiler ve 2. hazırlık toplantısını gerçekleştirdik. “Nasıl tanıtılmalı?, Hangi kuruluşlar ne kadar yer almalı?” Nasıl tanıtılmalı, kimler yer almalı, hangi kurum kuruluşlar ne kadar yer almalı olduğunu tartışmış olduk ve bir karara bağladık. Burada amacımız Kırklareli’nin kendine özgü o çok kaliteli ve değerli hem yöresel hem anlamında hem giyim anlamında hem sanat ve zanaat anlamında değerlerini Kırklareli’nin dışında İstanbul gibi Ankara gibi büyük metropol kentlerde Türkiye’ye ve bundan sonra Dünya’ya tanıtmak. “Kırklareli’nin pek çok ürünü meşhur” Malum Kırklareli’nin süt ve süt ürünleri çok meşhur, hardaliyesi çok meşhur, köftesi, sucuğu ve et ürünleri çok meşhur. Önemlisi ise bizim Kakava Şenliğimiz var çok meşhur gibi tarihi ve turistlik değerlerimiz var. Bu anlamda biz bu değerlerimizi kendimiz ile beraber Türkiye’nin değişik yerlerinde tanıtma imkanı bulup amacımızın yerine getireceğiz’’ dedi.
‘’Ankara’da çok güzel tanıtım günleri gerçekleştireceğiz’’
Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgöç; ‘’Trakyalılar Vakfı olarak biz yaklaşık 20 yıldır Ankara’da faaliyet gösteriyoruz. Genç bir ekip olarak yeni sorumluluk aldık. Ankara’da Trakya’yı tanıtmaya karar verdik. Ankara’da vakıf olarak ne yapıyorsunuz derseniz? Hemşerilerimizi kültürel olarak bir araya getiriyoruz. Çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Bunun yanı sıra gençlerimiz Trakya’da oturup Ankara’ya okumaya gelen bütün üniversite öğrencilerimize sahip çıkıyoruz. Onlara burs veriyoruz. Onun yanı sıra birlikte faaliyete katılmalarını sağlıyoruz. Bu tip çalışmalarımız var. Bir hayalimiz Ankara’da; Trakya Kültürevi inşa etmek. Kültürevi’nde gelen hemşerilerimizin konaklamasına yardımcı olmak ve kültürümüzü orada tanıtabilmek. Bu doğrultuda 70 il Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde tanıtımlarını yapıyorlardı. Bu Trakya’nın bir eksikliğiydi. Bunu gördük. Bu sayede Kalkınma Ajansımızın desteği ile, sayın valilerimizin bize inanılmaz desteği ile böyle bir tanıtıma girdik. Şu anda çok yol aldık. Kırklareli dönem başkanı olması vasıtasıyla yer tahsisini de alan belediyemiz, valiliğimiz onların destekleriyle Ankara’da çok güzel tanıtım günleri gerçekleştireceğiz. Orada temsili Kakava şenliğimiz olacak. Bocuk gecemiz, Kırkpınarımız olacak. Onun yanı sıra bizim müziklerimiz orada seslenecek. Yöresel ürünlerimizin tanıtımı olacak’’ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol