Trakya’nın Endüstriyel Fuarı 3. kez kapılarını açtı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde organize edilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı üçüncü kez ziyaretçilerini ağırladı. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’da “3. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı”nda stant açtı. Açılan stantta Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren firmaları tanıtan broşürler ve kitapçıklar dağıtıldı. Kırklareli’nin Coğrafi İşaretli Ürünü olan Kırklareli Hardaliyesi, stantı ziyaret edenlere ikram edildi.

Açılışını Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yaptığı fuara Çerkezköy ve çevresinde üretim yapan farklı sektörlerden 95 firma katıldı.

Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde düzenlenen Fuarın açılışında bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi:” 2017 yılında Trakya Bölgesinde Çerkezköy TSO ile başladığımız Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın bu yıl 3’üncüsünü yapmanın sevincini yaşıyoruz. Ve fuarımız her geçen yıl büyüyerek devam ediyor. İnşallah bundan sonrakiler bir öncekinden daha büyük olacak ve Trakya Bölgesi’nde bir ilk olarak başlattığımız bu fuar, ulusal ve hatta uluslararası hale gelecek. Şu an fuarımızda metal, makine, alüminyum, elektrik elektronik, plastik, ambalaj gibi alanlardan üretim yapan firmalar, hizmet sağlayıcı firmaları ve endüstri ile alakalı kurumların stantları vardır.
“Bölgemiz endüstrisinin gelişmesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz”
Amacımız tüm bu kesimler arasında bir sinerji oluşturup, bölgesel tedarik zinciri halkalarını güçlendirmek. Var olan halkalara yenilerini eklemek. Bunu da fuar esnasında yapılacak olan görüşmeler ile sağlamayı amaçlıyoruz. Cumartesi gününe kadar açık kalacak olan stantlar ile tüm stant sahipleri onlarca görüşme yapacak. Ürünlerini, markalarını, tesislerini tanıtacak; yeni bağlantılar kurmak için fırsatlar kollayacaklar. Bu sayede bölgesel iş yapmak potansiyeline ve ticarete büyük katkı sağlamış olacağız. Ayrıca Çerkezköy’ü bir endüstri ve marka üretim merkezi haline getireceğiz. Fuarımız İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den ve hatta Balkanlardan da katılımcıların gözde bir buluşma noktası haline gelecek. Bu da ilimize ve bölgemize önemli bir kazanım sağlayacak. Bizler Trakya Kalkınma Ajansı olarak Bölgemiz endüstrisinin gelişmesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz çok çeşitli çalışmalar var. Burada olduğu gibi bölgesel bir endüstri fuarının kurulmasına ve yürütülmesine destek de veriyoruz, yeri gelince firmalarımızı başka şehirlere veya ülkelere fuarlara da götürüyoruz. Onların ihracatlarını arttırmaları için DTİM gibi modeller de kuruyor, dijitalleşmeleri konusunda Çerkezköy OSB’de yaptığımız gibi Endüstri 4.0 merkezleri de açıyoruz. Tek amacımız, Trakya Bölgesini kalkınmış, gelişmiş, üreterek büyüyen bir merkez haline gelmiş bir bölge yapmak. Bu vesileyle, bu fuarın en başından bu yana en büyük destekçisi olan TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop, desteklerini hiç esirgemeyen Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’a ve fuarı birlikte düzenlediğimiz Çerkezköy TSO başkanı Sayın Süleyman Kozuva ve Kalkınma Ajansı ekibine en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.”
Başkan Ilık; “Bu fuar ile Trakya’daki firmalarımızın birbiri ile ticaret yapmasına imkan tanınıyor”
“3. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı”nın büyük firmalar ile KOBİ’lerin bir araya getirilmesi için büyük bir önem taşıdığını belirten Başkan Ilık; “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın işbirliğinde bundan 3 yıl önce başlatılan bu fuar projesinde büyük firmalar ile küçük KOBİ’leri bir araya getirmekti. Trakya Bölgesi’ndeki büyük firmalarımızın uzak yerlere gitmeden, dibindeki komşusundan malzeme tedarik etmelerini temin etmekti. Hem daha uygun maliyetle malzeme tedarik imkanı olsun hem de KOBİ’lerimizin büyümesi istendi. Böylece her iki taraf da Kazan-Kazan Sistemi ile kazanmış olacak böylece de bölgemiz kazanacak. Tabii ki Türkiye’nin her yanı bizim ama biz Trakya’daki firmalarımızın birbiri ile ticaret yapmasına daha büyük özen gösteriyoruz. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Verimli topraklarımızda hem tarım hem de sanayi alanında gelişmeler
kaydedebiliriz“
Açılışın diğer konuşmalarını Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Son olarak kürsüye Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım çıktı. Ulaşım akslarıyla Tekirdağ'ın gelişmeye müsait bir kent olduğunun altını çizen Vali Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu fuarda firmaların bir araya gelerek ticaretlerini arttırmaları en büyük temennimiz. KOBİ'lerin büyük ölçekli firmalarla iş birliği içerisinde olmaları ve bölgesel tedarik zincirinin hayata geçmesi ile bölge ihracatını artıracaktır. İstanbul'dan pek çok ihracatçı bizim bölgemize gelmek istiyor. Biz sanayiyi tarıma ya da tersini birbirine tercih edecek değiliz. İkisi de ortak olarak gitmelidir. Verimli topraklarımızda hem tarım hem de sanayi alanında gelişmeler kaydedebiliriz. Tarım alanlarının yüzde 3'ü sanayi alanı olarak kullanılmakta. Çok iyi planlama ile bu yüzde 10'na çıkarılabilir." Kurdele kesiminin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri stantları tek tek ziyaret ederken, Çerkezköy TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı hazırlanan plaketler Vali Yıldırım tarafından fuara katılan firmalara verildi.
Dün açılışı yapılan ve 95 firmanın stant açtığı fuar cumartesi gününe kadar ziyarete açık kalacak.
Fuarın açılışına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, protokol, davetliler ve Çerkezköylüler katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol