“Trakya’da örgütlü bulunan kent konseylerini ortaklaştırmak istiyoruz”

Kırklareli Kent Konseyi, Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin Olağan Genel Kurulu’na ev sahipliği yaptı ve Trakya’da bulunan 19 Kent Konseyi yöneticilerini ve üyelerini ağırladı. 27 Mayıs Pazar günü Royal Bilgiç Otel’de düzenlenen ve üç oturum şeklinde gerçekleştirilen genel kurulda hem Kırklareli’nin problemlerine hem de Trakya’nın ortak sorunlarına çözüm yolları arandı.

27 Mayıs 2018 tarihinde 09.00 itibariyle başlayan genel kurulda öncelikle kayıtlar yapıldı. Divan teşekkülünün oluşturulması ile devam eden genel kurulda açılış konuşmaları yapıldı.
Etkinlik 3 oturumda gerçekleştirildi
10.30’da birinci oturum başladı ve “Kent Konseyleri anlama ve çalışma” konulu seminer verildi. Dr. Metin Erten tarafından verilen seminer yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. 12.00’da yemek molası verildi ve program 13.00’da Mücella Yapıcı tarafından verilen “Kentli Hakları” semineri ile devam etti. Üçüncü oturum ile devam eden programda son olarak Av. Bülent Kaçar, “Kıyı ve denizüstü RES gelişmesi ve Trakya’da son durum” konulu semineri gerçekleştirdi. Bu seminer ile son bulan etkinlik bir sonraki buluşmanın belirlenmesi ile devam etti.
19 Kent Konseyi Kırklareli’nde ağırlandı
Genel Kurul hakkında konuştuğumuz Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç, etkinliğin amacı ve Kırklareli’nde gerçekleşmesinin önemi ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Meriç; “Kırklareli Kent Konseyi şu anda Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin Olağan Genel Kuruluna ev sahipliği yapmakta. Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin öznesi olan, bileşeni olan 19 kent konseyi şu anda bilim insanlarının kent konseyleri ile ilgili yapmış oldukları çalışmalarına ve açıklamalarına tanık oluyoruz” ifadelerini kullandı.
“Ortak sorunlara çözüm
üretmeyi hedefliyoruz”
Etkinliğin hedeflerinden bahseden Meriç; “Burada hedefimiz yaşanılabilir bir çevre ve kentin sahip olma düsturundan yola çıkarak, Trakya’da örgütlü bulunan kent konseylerini ortaklaştırmak istiyoruz. Ortak bir dil oluşturmak gibi bir niyetimiz var ve yerellerimizin kendilerine özgü sorunları olmasına rağmen Trakya’nın ortak sorunları var. Bu ortak sorunlara çözüm üretmeyi hedefliyoruz” dedi.
“Kent Konseyi
bu organizasyona burada ev sahipliği yaparak Kırklareli’nin daha da tanınır olmasına katkı sunuyor”
Meriç Olağan Genel Kurulun Kırklareli’nde gerçekleşmesinin faydalarından bahsederek şu ifadeleri kullandı; “Bu etkinliğimiz dönüşümlü şekilde gerçekleşiyor. Bunu dışında Kırklareli Kent Konseyi bu organizasyona burada ev sahipliği yaparak Kırklareli’nin daha da tanınır olmasına katkı sunuyor.
Trakya’da Kırklareli’ni tanımayan bilmeyen yoktur ama Kırklareli’nde böyle etkinliklerin olması önemli. Yaklaşık 2 buçuk ay önce Kırklareli ev sahipliğinde bir kent çalıştayı yapmıştık. Bu çalıştay Trakya’nın çeşitli yerlerinden görünür hale gelmişti. Salt Kırklareli Kent Çalıştayı’nı izlemeye insanlar gelmişti.
Çünkü bu bir ilkti Kırklareli’nde çok alışılagelmiş bir olay değildi bunu da hayata geçirdik ve bugün Trakya Kent Konseyi Birliği’nin Olağan Genel Kurulu’na tanıklık ederek 19 Kent Konseyi yöneticilerini burada ağırlamak Kırklareli’nin tanıtımı açısından da oldukça önemli. Biraz önce sözünü ettiğim ortak sorunlar karşısında bu etkinlik gerçekleşse de Kırklareli’ni bir adım öne çıkarmış olan bir olay bu.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol