Trakya’da Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi kurulacak

Trakya’daki tüm oda ve borsaları bünyesinde barındıran Trakya
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi´nin
kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda imzalanan protokole Trakya Kalkınma Ajansı adına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya ABİGEM A.Ş adına Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı imza attı. İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, rekabet edebilmenin yolunun ticari bilgi ve istihbarat sistemlerinden geçtiğini, bölgedeki firmaların ihracat hacmini artırmak için küresel düzeyde düşünebilmeleri ve bu bilgi sistemlerini kullanmalarının gerekliliğine vurgu yaptı.

Şahin konuşmasının devamında şunları söyledi. “Trakya Kalkınma Ajansı olarak yaklaşık 3 yıldır takip ettiğimiz bir projenin ikinci aşamasındayız. İlk aşamada iki yıldır bölgemizde faaliyet gösteren firmalara eğitim, altyapı ve mentorluk desteği veriyoruz. Bunu daha sistematik hale getirebilmek için bir merkez kurarak oda ve borsaların temsilcilerinden oluşa 25 arkadaş 8-9 aylık bir eğitimden geçirilecek ve bittikten sonra bu arkadaşlarımız dış ticaret alanında en donanımlı kişiler olacak. Dolayısıyla 2018 yılına geldiğimizde ihracatımız yavaş yavaş artmış artacak ve 2023 yılında ki 500 milyar dolar ihracat hedefine biz de bu anlamda bir katkı sunmaya çalışacağız. Bu vesile ile projenin gerçekleşmesinde katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, projenin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.’’
Kurulacak olan “Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi” tüm oda ve borsaların ortaklıklarının bulunması dolayısıyla Trakya ABİGEM A.Ş çatısı altında oluşturulacak olup, Tekirdağ merkezde aktif çalışacak bir personel ile faaliyet gösterecektir. Aynı zamanda bölgedeki tüm oda ve borsalardan görevlendirilecek birer personelde verilecek eğitimlerle konu ile ilgili hizmet verebilir yetkinliğe ulaşacak.
Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nde bölgedeki firmaların başvuruları akabinde süreç, firma ürününün GTIP kodunun belirlenmesi, belirlenen GTIP kodu ile hedef pazar analizinin analitik yöntemlerle gerçekleştirilmesi, hedef pazardaki müşterilerin detaylı bilgilerinin hazırlanması, müşteriler ile görüşme strateji ve taktiklerin belirlenmesi, hedef pazara seyahat ve devlet desteklerinin alınması şeklinde ilerleyecektir. Bunun dışında firmaların Uluslararası ve Birleşmiş Milletler İhalelerine katılımları için gerekli işlemlerin tamamlaması, sürdürülebilir ucuz ithalatın sağlanması da hizmetler arasında yer alacaktır. (TRAKYAKA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol