Trakya’da Festival mevsimini Pavli kapadı

Kırklareli’ne bağlı Pehlivanköy ilçesinde tarihten günümüze miras olarak ulaşan ve güçlenerek devam eden Pavli Panayırı’nın 109. Su Cumartesi günü sona erdi. Sadece Kırklareli’nden değil, tüm Trakya’dan, İstanbul’dan ve sınır komşulardan ziyaretçilerin akın ettiği panayır en kalabalık zamanını Cumartesi günü yaşadı.

Köftelerin sucukların piştiği, oğlakların çevrildiği, Trakyaya has birçok yöresel ürünün her köşebaşında beğeniye sunulduğu, çocuklar için lunapark ve renkli oyun aletlerinin kurulduğu Pavlide gecenin geç saatlerine kadar tempo hiç düşmedi. Davul zurnaların çaldığı, çiftetelli ritmlerinin yankılandığı panayırda herkes gönlünce doyasıya eğlendi.
Pavli Panayırı her yıl olduğu gibi bu sene de fotoğraf kulüplerinin ve görsel sanatçıların akınına uğradı. Profesyonel ve amatör fotoğrafçılar gün boyu panayırdan en güzel kareleri yakalamak için ter döktü.
Pehlivanköy belediye başkanı Hüseyin Açıkel yaptığı açıklamada panayıra katılımın her sene arttığına dikkat çekerek; “Bu yıl panayırımız bereketle yağmurla başladı. Panayırdaki bereket hiç bitmedi. Hem insanımız eğlendi hem esnafımız kazandı. Bölgeye yeni bir hareket geldi. Tarihten bize emanet kalan Pavli’yi bu sene de haftalar öncesinden hazırlanarak karşıladık. Misafirlerimizin sıkıntı çekmemesi için her ayrıntıyı düşündük. Ben bu organizasyona emek veren belediye personelimize güvenlik güçlerimize bölgeden ve bölge dışından katılan esnafımıza ve tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Pavliye eğlenmeye gelen vatandaşlarda yaptıkları açıklamada “Yaz mevsimi bu yıl geç geldi erken bitti.
İnsanlarımızın deşarj olmaya en ihtiyaç duyduğu sonbahar öncesi Pavli herkese çok iyi geldi. Çoluk çocuk eğlendik” dediler. Panayırda stand açan esnaflarda işlerin yoğunluğundan memnun olduklarını dile getirdiler. Coşku, eğlence, keyif ve müzik ile bir Pavli daha sona erdi ve Trakya bu etkinlikle yaza veda etti, sonbahara merhaba dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol