Trakya’da Ekim ayı toplam ihracatı 100 milyon doları geçti

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin, Trakya bölgesi Ekim ayı ekonomi verilerini değerlendirdi

Trakya Bölgesi’ndeki Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinin toplam ihracat rakamının geçtiğimiz Ekim ayında 100 milyon doları geçtiğini bildiren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinin ihracat rakamları ile bu dönemde bu üç ildeki açılan ve kapanan şirket sayıları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Trakya Bölgesi Ekim ayı ekonomi verileri hakkında açıklamalarda bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ekim ayında tüm bölge genelinde 100 milyon doları geçen ihracat gerçekleştiğini belirterek, “ Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Ekim ihracat rakamlarına baktığımızda Tekirdağ Ekim ayında 88,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Bölge illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il olmuştur. 2018 yılı ile 2017 yılı Ekim dönemi karşılaştırıldığında, Tekirdağ’ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 135 milyon dolar artmıştır.
Aynı dönemde Kırklareli ili ihracatında ise bir önceki yıla göre 7,7 milyon dolarlık artış meydana gelmiştir. Edirne 2018 yılı Eylül ayında 4,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, bir önceki yılın Ocak-Ekim dönemine göre ihracatında 10,7 milyon dolarlık bir artış olmuştur. Üç ilimizin Ekim ayında yaptığı toplam ihracat 100 milyon doları geçmiştir” dedi.
Kırklareli Ekim ayında en çok ihracatı Angola’ya gerçekleştirdi
Bölgedeki illerin ihracat yaptığı ülkelere bakıldığında 2018 Ekim ayı itibariyle Edirne ilinin en çok ihracat yaptığı ülkenin Bulgaristan olduğunu, belirten Şahin, Bulgaristan’ı, Arnavutluk, Bosna Hersek, Yunanistan ve Kosova’nın takip ettiğini belirtti. Şahin, “Kırklareli ilinin 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Angola olmuştur.
Angola’yı Malezya, Nijerya, Almanya ve Polonya takip etmiştir.
Tekirdağ’ın 2018 Ekim ayında en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Almanya olmuştur.
Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğu dikkat çekmektedir” diye konuştu.
Tekirdağ’da Ekim ayında 59 şirket kuruldu
Şahin, Bölgemizde Ekim ayı içerisinde kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini incelediğinde ise Tekirdağ’da 59, Kırklareli’de 7, Edirne’de ise 14 şirketin kurulduğunu; Tekirdağ’da 6, Edirne’de ise 1 şirketin kapandığını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol