Trakya üreticisine can suyu

Trakya Bölgesi'nde etkili olan sıcaklıklardan dolayı Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da gerçerli olmak üzere yağlık ayçiçeği destekleri 1 liradan 1.5  liraya çıkarıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı, yağlık ayçiçeği desteğinin arttırıldığını duyurdu. Kuraklık nedeniyle 3 il için geçerli olacak karar, "Kurak şartlarda üretilen ayçiçeği için geçerli olmak üzere yağlık ayçiçeği desteği 3 ilde 1 liradan 1,5 liraya çıkarılmıştır" ifadeleriyle duyuruldu.
Yaz mevsiminin normal değerlerin üzerinde seyir eden sıcaklardan dolayı üretimde yaşanan sıkıntılara dair yapılan değerlendirme sonucunda alınan kararı duyuran Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı, "Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile  2023 üretim yılında kuru şartlarda üretimi yapılan yağlık ayçiçeğinde, iklimsel faktörlere bağlı olarak verim kaybı yaşanan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri sınırları içerisinde kalan tarım havzalarında yağlık ayçiçeği desteği kilo başına 1 liradan 1,5 liraya çıkarıldı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ dışındaki illerde destek kilo başına 1 lira olarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol