Trakya sele boyun eğdi

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde iki günlük yağışın faturası 1 can kaybı ve büyük maddi kayıplar olurken, köylerde de fatura büyük oldu.     Kırsal alandan can kaybı haberi gelmezken, ulaşımın aksaması ve maddi hasarların meydana gelmesi ise vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden oluyor.
Geçtiğimiz yıllardan tanıdık gelen manzaraya her ne kadar alışık olsa da gözler, alınan önlemler yetersiz kalınca vatandaş çaresiz kaldı. Babaeski’nin yanı sıra Pehlivanköy’ün köylerinde de büyük mağduriyetler meydana geldi.
Ovalar su altında kaldı
Pehlivanköy’e bağlı köyler arasındaki ulaşımın sağlandığı birçok yol su baskını nedeniyle kapandı. Kadiriye Köyü’nde vatandaşların olta ile hatıra fotoğrafı çektirerek poz vermesi ise durumun trajikliği gözler önüne seriyor. Özellikle köyler arasında ulaşımın sağlandığı ova yollarının su baskınları nedeniyle kapanması, alternatif yolların bulunmaması nedeniyle büyük mağduriyetler yarattı.
Araçlar yolda kaldı, ulaşım kesildi
Köylerin ovalar aracılığıyla gidiş geliş sağladığı noktalar arasında ulaşım yok denecek noktaya kadar düştü. Su baskını nedeniyle yardımın ulaşmasında da büyük zorlukların yaşandığı bölgede bir diğer sorun ise çamur yollar. Yolların su baskını nedeniyle bataklığa dönüşmesi ulaşımdaki en büyük engel.
Evler ve ağırlar su altında
Babaeski’nin köylerinde tarlasını kontrol etmek için yola çıkan vatandaşın traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybetmesi durumun ciddiyeti gözler önüne serdi. Köylerde evlerin ve ağırların su baskını nedeniyle büyük hasarlar alması vatandaşın belini büktü.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol