Trakya milli tohum üretiminde öncü olacak

Dün Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisinin resmi açılış programına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önemli açıklamalarda bulundu. Yayla Mahallesinde gerçekleşen programda konuşan Varank şunları kaydetti;
“Kırklareli sanayide ivme kazanan bir şehir. Her bir yanında tarihi ve doğal güzellikleri olan Kırklareli kadim bir şehrimiz. Son dönemde hem Kalkınma Ajansımızın, hem de paydaşlarının katkılarıyla Yayla Mahallemizdeki birçok eski yapı yok olmaktan kurtarıldı. Buna bağlı olarak Kırklareli’nin Yayla Mahallesi adeta bir cazibe merkezi konumuna erişti. Trakya Kalkınma Ajansımız açıldığı günden bu yana toplam 864 projeye, yaklaşık 114 Milyon liralık destek verdi ve bu projelerin 263 tanesi Kırklareli’nde hayata geçti. Kırklareli Yatırım destek ofisimizin yönlendirmesiyle Organize Sanayi Bölgelerimizde toplam 18 firma yatırım yapma kararı aldılar. Bilindiği gibi Kırklareli çok önemli bir tarım bölgesi. Bizler de buna bağlı olarak Milli Hibrit Tohum Geliştirme projesini başlattık. Mili tohumlarımızın başlıcaları artık bu bölgede üretilecek. 13 Milyon TL’lik bir yatırımla bölgenin tohum ıslahı ve ticarileşmesi anlamında önemli bir merkez olacağını düşünüyoruz.”
Açılış töreninin ardından Bakan Varank, AK Parti İl binasında partililerle buluştu. Bakan Mustafa Varank daha sonra ilimizden ayrıldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yerli tohum üretimi ülkemiz açısından stratejik öneme sahip.