Trakya lezzetlerine artık heryerden ulaşılıyor

Trakya’mızın önemli lezzetlerinden olan hardaliye, peynir, lokum, kavala kurabiyesi gibi tadları tüm Tükiye’ye tattırmak amacıyla yola çıkan Burak ve Kutsi Gülocak kardeşler trakyadankapiniza.com adresli internet sitesiyle bunu başarmayı hedefliyor

trakyadankapiniza.com internet sitesinde ilimizin önemli ve güvenilir markalarına ait ürünler satılmakta. Bunların başında inek, koyun keçi peynirleri çeşitli kaşar peynirleri geliyor.
Son zamanlarda birçok faydası olduğu bilinen hardaliye, zeytinyağları, bal çeşitleri, reçeller ve birçok kahvaltılık çeşitleride tüm türkiyeye ulaştırılmak üzere sitede bulunuyor.
Kavala kurabiyesi ve mantı da trakyadankapiniza.com un lezzetleri arasında.
trakyadankapiniza.com’un Moderatörü Kutsi Gülocak’tan aldığımız bilgilere göre ürünler siteden alınan siparişlerle tüketicisine taze olarak en geç 3 gün içerisinde ulaştırılıyor.
Ürünlerin kalitesi ve güvenilirliğini bizzat kendileri takip edip incelemeler yaparak konuya titizlikle yaklaştıklarını belirten Gülocak alışveriş yapanların kalite açısından içlerinin rahat olması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca trakyadankapiniza.com online aliışveriş sitesi olarak tüm güvenilir alışveriş sertifikalarına sahip olduklarını da belirtmekte.
Site, yapılan 100TL lik alışverişe kargo bedava imkanıda sunuyor.
Sitelerinde yaptıkları açıklama ise şöyle:
“1930 yılında Gülocak Şekerleme'yi kurmuş olan Rahmetli Dedemiz Yaşar Gülocak'ın 50 yıl boyunca verdiği hizmetlerin anısına biz torunları olarak yeni bir ticari sektöre atılmaya karar verdik.
Yeni en hızlı en ulaşılabilir hizmet sektörü olarak e-ticaret alanında sadece Kırklareli'ne değil tüm Türkiye'ye hitap etmek istiyoruz.
trakyadankapiniza.com olarak sitemize koyduğumuz her bir ürünümüz Trakya'ya özgü seçkin firmalara aittir. Ürünlerimizin imalatını, gıda izin belgelerini ve üretim koşullarını sizler için özenle incelemekteyiz.
Trakya'nın kendine has ürünlerini en doğal hali ile sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Sitede satılan ürünlerden, en çok satan ve en ilgi çekenleri ise hardaliye ve üzüm çekirdeği olmuş. Sitede bu ürünler için kısa açıklamalarda yer almakta.
Hardaliye
Üzüm suyunun alkole dönüşmemesi amacıyla hardal koyulup, vişne :yaprağının süzülmesi sonucuyla elde edilen alkolsüz bir içecektir. Hardal, üzüm suyunun mayalanmasını ve alkolsüz olmasını sağlar .
Özellikle güne enerjik olarak başlamak isteyen kişilerin günlük beslenme listesinde bulundurmları gerelmektedir. Başlıca faydaları ise şöyle;
Antioksidan, antiaging, anti bakteriyel ve anitümör özellikler içerir
Kuvvet verici, tansiyon dengeleyici dolaşım ve bağışıklık sistemlerini düzenleyici, akciğer, koroner kalp hastalıkları, Alzheimer, osteoporoz ve kolesterole karşı koruyucu, damar sertleşmesini ve pıhtı oluşumunu engelleyici etkileri vardır.
Fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, çinko, folat, C, B1, B2, B3, B5, ve B6 vitaminleri bakımından zengindir.
Deri yapısını güçlendirici, cildi güzelleştirici etkisi vardır.
Antioksidan kapasitesinin; portakal, züm suyu, nar suyu, yeşil çay ve kırmızı şarap gibi içeceklerden daha yüksek olduğu belirenmiştir.
Kandaki düzeyi normalin üzerine çıktığında sağlık için risk oluşturan dien konjugat, malondialdehit ve homosistein parametlerinde hardaliye tohumu ile düşüş gözlenmiştir.
Üzüm çekirdeği:
Üzüm, şifası herkesin bildiği çok güzel tada sahip bir meyvedir. Üzüm yerken birçoğumuz çekirdeklerini çıkartarak tüketiriz. Düşünmeden çıkardığımız bu çekirdekler aslında sağlığımız için büyük faydaya sahiptir. Üzümler herkesin bildiği üzere kara üzüm (siyah üzüm) ve beyaz üzüm olmak üzere ikiye ayrılır. Kara üzüm çekirdeği faydaları, en az beyaz üzüm çekirdeğindeki kadardır. Sizlere önerimiz üzümleri tüketirken çekirdekleriyle tüketin.
Siyah üzüm çekirdeği, hangi hastalıklara iyi gelir.
Siyah Üzüm çekirdeği antioksidandır. Vücudu, iç ve dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden korur.Üzüm çekirdeği özütü flavonoid denilen vitamin benzeri grupta, oligomerik protoantosiyanidin maddelerini içerir. Siyah Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri, antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha fazladır.
İnsan Sağlığına Faydaları:
1-Gözü maküler dejenerasyon ve kataraktan korur.
2-Damarları sağlamlaştırır, bu nedenle diabetli ve varisli kişilere son derece yararlıdır.
3-Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını en aza indirir.
4-DNA bozulmasını önleyerek, Kanser riskini en aza indirir.
5-Damar sertliğini önler
6-Derimizin temel taşı olan "kollajeni" sağlamlaştırır bu nedenle deri sarkması dolayısı ile yüz kırışıklığına karşı çok etkilidir.
7-Romatizma, Allerji, iltihabi eklem romatizma ağrılarına karşı çok etkilidir.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayırlısı olsun 08 Temmuz 2016 Cuma 09:49:07

    Hayırlısı olsun. Fakat e-ticaret kanalları ile fiyatlar daima yüksektir. Bu da tüketiciyi iten bir durum malesef. Kırklareli ürünlerine doğru düzgün işaretleme patent olmadıkça dibimizdeki Edirne'nin doğrudan tüketiciye ulaşan şube ağları ile avantajı çok daha fazla olur. Yine de güzel girişim. Genç arkadaşları kutlarım.

  2. Çok pahallı aga 12 Temmuz 2016 Salı 11:16:27

    Agacım malesef çok pahallı ya. Trakya dışından isteyenler için iyi olabilir ama buralarda yaşayanlar için çok seçenek var. Gider alırım güvendiğim yerden.

  3. aga çok pahallı 2 12 Temmuz 2016 Salı 11:25:58

    mesajımı eksik yazdığım için tekrarlamak istedim. sitenizde köyselin reçellerini görüyorum. köyselde kırklareliden bir marka mesela kendi internet sitelerinde 8 lira olan karpuz reçelini 12 lira 16 lira gözüken ceviz reçelini bile 20 liraya satarsanız olmaz. bir süre sonra bindiğiniz dalı kesmiş olursunuz. bu sürekli alışveriş yaptığım markalar diye örnek veriyorum ama başka çarpıcı örnekler ve fiyatlar da var. en azından biraz daha makul olması beklenmez mi ?