Trakya hızlı trene kavuşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Avrupa Birliği-
Türkiye Mali İşbirliği çerçevesinde IPA II Döneminde
gerçekleştireceği en büyük altyapı projesi olan “Halkalı
Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Temel Atma Töreni” bugün Tarihi Karaağaç Tren İstasyonu'nda gerçekleştirilecek. Törene katılmak isteyen vatandaşlar için saat 10:30’da Vilayet Meydanı’ndan araçlar kalkacak.

Ülkemizin ve Trakya Bölgesi’nin en önemli projelerinden biri hayata geçiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in katılımıyla 11 Haziran 2019 tarihinde Ankara’da sözleşmesi imzalanan Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası’nın temel atma töreni bugün yapılacak. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler’de Kırklarelilileri açılış törenine davet etti. Çiler,” T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Mehmet Cahit Turhan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan ‘Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Temel Atma Töreni’ne tüm halkımız davetlidir.
Bugün saat 10:30’da Vilayet Meydanı’ndan araçlarımız kalkacaktır.” ifadelerine yer verdi. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi, Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluşuyor. Projenin 155 km’lik Çerkezköy-Kapıkule kesiminin inşası Avrupa Birliği ve ülkemizin ortak finansmanı ile gerçekleştirilirken, 76 km’lik diğer kısımlar ise eş zamanlı olarak TCDD Genel Müdürlüğü tarafından milli bütçe imkanları ile inşa edilecek. Projede 275 milyon Avro AB fonu kullanılacak. Projenin tamamlanması ile birlikte Halkalı-Kapıkule arasında 231 km’lik güzergâhta çift hatlı, 200 km/saat hızında, yolcu ve yük taşıma amaçlı bir hızlı tren hattı inşa edilmiş olacak. Bulgaristan sınırından İstanbul’a kadar uzanan güzergâhıyla, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı projesi coğrafi olarak Türkiye’nin AB‘ye bağlanmasını sembolize edecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Güzergah şeması bellimi