“Trakya çiftçisi toprağından vazgeçmedi”

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, bu yılın Hububat alım-satımları ve sezonun geneli hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ayçiçeği başta olmak üzere buğday ve mısır ekiminde Kırklareli’nin gayet iyi bir sezonu geride bıraktığını vurgulayan Altıntel, geçtiğimiz yıl 1 milyon 190 bin dekar buğday, 34 bin dekar dane mısır, 108 bin dekar silajlık mısır, 870 bin dekar ayçiçeği ekimi yapıldığını ifade etti.

Kırklareli’nn tarım alanında oldukça gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir il olduğunu söyleyen Başkan Turhan Altıntel, bu yıl çiftçilerin de birkaç küçük pürüz dışında sezondan mutlu ayrıldığını kaydetti.
“Üretim kapasitemiz ve potansiyelimiz, her geçen yıl artıyor”
Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel yaptığı basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: “Şehrimiz çiftçileri ayçiçeği başta olmak üzere buğday ve mısır ekimine devam ediyor. Üretim kapasitemiz ve potansiyelimiz, her geçen yıl artıyor. Çiftçilerimiz, topraklarımızın bereketinden memnunlar. Bölgemizde kırsalda yaşam devam ediyor. Köyden kente göçlerin arttığı son yıllarda, Trakya çiftçisi kendi toprağından vazgeçmedi. Geçtiğimiz yıl şehrimizde 1 milyon 190 bin dekar buğday, 34 bin dekar dane mısır, 108 bin dekar silajlık mısır, 870 bin dekar ayçiçeği ekimi yapılmıştır. Buğday 1,125 TL – 1,350 TL, Arpa 1,100 TL – 1,110 TL, Ayçiçeği 2,500 TL – 2,875 TL, Mısır (Dane) 1,150 TL - 1,210 TL, Mısır(Slajlık) 150,00 TL – 350,00 TL’den satıldı.”
“Laboratuar kurulması konusunda
anlaşmaya vardık”
Diğer kurum ve kuruluşlarla yapılan anlaşmalar hakkında bilgi veren Altıntel; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü himayelerinde kurulacak lisanslı depolara 100.000 TL (Yüz Bin Lira) sermaye ile ortak olduk. Bu ortaklığımız gelir yönünden ziyade elektronik ürün senetleri tescili yapmak için önemlidir. MYSILO TAHIL DEPOLAMA SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. A.Ş. ÇELİK SİLO Şirket yöneticileri ile görüşmelerimiz sonucunda İlimizde kendilerine yer tahsisinde yardımcı olduk ve beraber laboratuvar kurulması konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol