Trakya YÖREX’e damgasını vurdu

Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya’da bu yıl 20-24 Ekim tarihlerinde 11. kez kapılarını misafirlerine açtı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında düzenlenen fuarda Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırklareli Ticaret Borsası’nın destekleriyle ilimizin lezzetleri de yer aldı. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Trakya’nın yöresel ürünleri’nin yer aldığı alanda açılan standta Kırklareli’nin coğrafi işaretli ürünleri “Kırklareli Peyniri” ve “Kırklareli Hardaliyesi” ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.  “Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda Anadolu'nun 12 bin yıllık kültür ve medeniyet zenginliğini yansıtan yaklaşık 10 bine yakın ürün tanıtıldı. Fuarda, 76 il ve KKTC'den 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83'ü kadın olmak üzere 150 kooperatif ve 650'nin üzerinde firma yer aldı.

Anfaş Fuar Merkezinde ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla bu yıl on birincisi düzenlenen YÖ-REX, 20 Ekim'de kapılarını açtı. Fuarın açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 76 il-den çok sayıda üst düzey yönetici, oda ve borsa başkanları katıldı. Fuarda Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Kırklareli Ticaret Borsası’nın destekleriyle ilimizin lezzetleri de yer aldı. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Trakya’nın yöresel ürünleri’nin yer aldığı alanda açılan standta Kırklareli’nin coğrafi işaretli ürü-nleri “Kırklareli Peyniri” ve “Kırklareli Ha-rdaliyesi” ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

“Trakya standı önemli misafirler ağırladı”
Beş gün süren fuar süresince Trakya standı önemli misafirler ağırladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır birlikte Trakya Kalkınma Ajansı standını ziyaret etti ve katılımcı TSO ve borsa başkanları ile bir araya geldi. Burada Edirne TSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Keşan Ticaret Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından Hisarcıklıoğlu, ve Çandır’a Trakya lezzetlerinden oluşan hediye paketleri verildi. YÖREX’in dördüncü günü TRAKYAKA standını ziyaret eden Gazeteci Yalçın Bayer, katılımcı firma ve kooperatiflerin ürünlerini inceledi ve bunların bazılarını sosyal medya hesaplarından okuyucuları ile paylaştı. Fuar süresince YÖREX’e Trakya’dan katılan firma ve kooperatifler yüz yüze görüşmeler ve stant ziyaretleri yoluyla yeni iş ilişkileri kurdu ve siparişler aldı. Ayrıca kimi yeni ürünlerin fikri ve hazırlık aşamaları ile ilgili ilk adımlar atıldı. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol