Trakya Verimlilik Platformu Toplandı

Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek sürdürülebilir sanayi politikalarının yaygınlaştırılması amacıyla bir iş birliği ağı olarak kurulan TrakyaVerimlilik Platformu’nun bilgilendirme toplantısı Trakya Verimlilik Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Soner Ilık’ın başkanlığında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Trakya'nın Verimli KOBİ'leri Projesi Takım Lideri Uğur Bitirgeç, Trakya Kalkınma Ajansı Program Yönetim ve Proje Geliştirme Birimi Uzmanı Ali Sinan Sert, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mustafa Murat Koyuncu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatma Merve Gelep ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Uzmanı Begüm Arslan katıldı.

“Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi” kapsamında kurulan “Trakya Verimlilik Platformu”nun Bilgilendirme Toplantısı Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Verimlilik Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Soner Ilık’ın başkanlığında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlendi.
Toplantıya; Trakya'nın Verimli KOBİ'leri Projesi Takım Lideri Uğur Bitirgeç, Trakya Kalkınma Ajansı Program Yönetim ve Proje Geliştirme Birimi Uzmanı Ali Sinan Sert, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mustafa Murat Koyuncu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatma Merve Gelep ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Uzmanı Begüm Arslan katıldı.
Trakya'nın Verimli KOBİ'leri Projesi Takım Lideri Uğur Bitirgeç’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Trakya Bölgesi’nin dinamikleri ve bölgede imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet avantajları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı kurumlar arasında iş birliği ortamı yaratmayı ve paydaşların verimlilik odaklı üretim konularında kapasitelerini artırmayı amaçlayan Trakya Verimlilik Platformu’nun akıllı uzmanlaşma hedeflerinin belirlenmesi ile son buldu.
“Trakya Verimlilik Platformu sürdürülebilir sanayi politikalarının yaygınlaştırılması amacıyla kurulmuş bir iş birliği ağıdır”
“Trakya Verimlilik Platformu”nun çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Verimlilik Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Soner Ilık şunları kaydetti:
“Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında kurulan Trakya Verimlilik Platformu, Trakya Bölgesi’nde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek sürdürülebilir sanayi politikalarının yaygınlaştırılması amacıyla kurulmuş bir iş birliği ağıdır. Platform; imalat sanayinde kaynak verimliliğinin artırılması, enerji verimliliğinin sağlanması, atıkların çevreye olan etkilerini azaltarak katma değer sağlayacak endüstriyel simbiyoz ve benzeri eko-verimlilik çalışmalarıyla yeşil ekonomiye geçişi kolaylaştıracak araçların bölgede yaygınlaştırılması için çalışmalar gerçekleştirir.
Avrupa Birliği’nin“Avrupa Yeşil Mutabakatı- EU Green Deal”, politikaları ile uyumlu olarak Platform, makro düzeyde imalat sanayinde kaynakların verimli kullanımını yaygınlaştırmayı, yeşil/yenilenebilir enerji yatırımlarını teşvik etmeyi ve bu sayede bölgenin rekabetçiliğini artırmayı hedeflemektedir. 11 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan Avrupa Yeşil Yeşil Mutabakatı iklim ve çevreyle ilgili zorluklarla mücadele konusunda kapsamlı bir yol haritası sunmaktadır. Mutabakatın odak noktası daha temiz ve sürdürülebilir bir dünya oluşturmaktır. Avrupa Birliği bu mutabakat ile 2050’ye kadar net sera gazı emisyonunu sıfıra indirmeyi (karbon nötr), ekonomik büyümenin kaynak kullanımından ayrıştırılmasını ve sadece bir bölgenin değil, tüm dünyanın bir bütün olarak kalkınmasını hedeflemektedir.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol