Trakya Üst Ölçekli Planları Çalıştayı gerçekleştirilecek

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu tarafından 3 Ekim 2015 Cumartesi  günü İstanbul'da  Çevre ve Kent konularında uzman kişilerin katılımıyla İSTANBUL - TRAKYA ÜST ÖLÇEKLİ PLANLARI ÇALIŞTAYI gerçekleştirilecek.

Plan Çalıştayında Edirne Barosu avukatlarından TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyesi Av.Bülent Kaçar Trakya'nın Çevresel ve Kentsel Röntgeni başlıklı sunum yapacak. Komisyon üyesi Av.Coşkun Molla'nın da katılımcısı olduğu çalıştay Trakya ve İstanbul'dan uzmanların beyin fırtınasıyla Trakya ve İstanbul'un üst ölçekli planlanmasında merkezi hükümetlerin ve İl Özel İdarelerinin, Belediyelerin çalışmaları, Planlama hata ve yanlışları, yargı kararlarıyla iptal olan Planlar, yeni planlama çalışmaları, yargı kararlarının uygulanmaması, doğa ve ekolojide yağma ve talanlar, halen süren Ergene kirliliği gibi bölgemizi ilgilendiren birçok konuda düşünce alışverişinde bulunacaklar.
Türkiye Barolar Birliği tarafından İSTANBUL - TRAKYA ÜST ÖLÇEKLİ PLANLARI ÇALIŞTAYI konuşma ve sunumları kamuoyunun yararlanması için önümüzdeki aylarda kitaplaştırılacak.
Çalıştayda Trakya'mızın kanayan yarası Ergene kirliliği başta olmak üzere çevresel, ekolojik, kültürel değerlerimizin korunması için mücadele eden etkin çalışmalar yürüten bölge kamuoyunun yakından tanıdığı Nihat Çolak İnşaat Mühendisi (TMMOB Edirne İKK Temsilcisi), Dr.Erol Özkan (TMMOB Kırklareli İKK Temsilcisi), F. Gökhan Tanrıöver (Mimar/Mimarlar Odası Tekirdağ Temsilcisi), Yrd.Doç.Dr. Cemal Polat (Ziraat Müh. Odası Tekirdağ Şube Bşk. - Namık Kemal Üniv. Ziraat Fak.Öğr. Üyesi), Gürcan Kırım (Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi / Ergene Platformu), Göksal Çidem (Trakya Platformu YK Üyesi) TRAKYA ÜST ÖLÇEKLİ PLANLARI: İSTANBUL PLANSIZLIĞININ METASTAZI ana başlığı altında çeşitli sunumlar ve konuşmalar yapacaklar.
İSTANBUL ÜST ÖLÇEKLİ PLANLARI: FİNANS MERKEZİ RÜYASI VE TRAJEDİ ana başlığı altında ise TMMOB'a bağlı odaların ve iki öğretim üyesinin sunum ve konuşmaları yapılacak. Bu anabaşlıkta yer alan katılımcılar; Tayfun Kahraman (Şehir Plancıları Odası İst. Şube Bşk.), Mete Akalın (İnşaat Müh. Odası Eski Gen. Bşk.), Burak Kaan Yılmazsoy (Mimarlar Odası İst. Şubesi), Prof.Dr.Doğanay Tolunay (İst. Ün. Orman Fak. Öğ. Üyesi), Hakan Dulkadiroğlu (Çevre Mühendisleri Odası İst.Şubesi), Ahmet Atalık (Ziraat Müh. Odası İst. Şube Bşk), Prof.Dr.Nusret İlker Çolak (Kocaeli Ün. Hukuk Fak Dekanı/İdare Hukuku ABD Bşk/İst. 4 Nolu Koruma Krl. Eski Bşk.)
Bu ana başlıkta İstanbul'un çevresel ve kentsel röntgeni başlıklı bir sunumu da İstanbul Barosu ve TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyelerinden Av.Alev Seher Tuna yapacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol