Trakya, Türkiye birincisi oldu

‘En İyi Destinasyon Tanıtım Filmi’ kategorisinde ‘Trakya’ya Hoş Geldiniz’ isimli filmle Trakya Kalkınma Ajansı ödül almaya hak kazandı.

‘En İyi Destinasyon Tanıtım Filmi’
kategorisinde ‘Trakya’ya Hoş Geldiniz’ isimli filmle Trakya Kalkınma Ajansı ödül almaya hak kazandı. Ödül töreninde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin "Bu filmde Trakya Bölgesini ortak bir bakış açısıyla ele aldık, profesyonel bir anlayışla doğaçlama çekimlerden oluştu filmimiz. Bölge insanımız kendi bakış açışıyla Trakya’yı anlattı filmde. Zannediyorum ki güzel bir iş ortaya çıkarmışız, ödüle layık görüldü filmimiz. Ayrıca bir noktaya daha dikkat çekmek isterim. Trakya Kalkınma Ajansı olarak destek vermiş olduğumuz ‘Trakya Bağ Rotası’ projesi de ödüle layık görüldü, Edirne, Süleymanpaşa ve
Lüleburgaz Belediyelerimiz de ödülle dönüyor buradan. Trakya, ödül törenine damga vurdu diyebiliriz. Sözlerime son vermeden bu organizasyonun
düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutlar, bu ödülü bize layık gören jüriye de teşekkürlerimi iletmek isterim" dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın ‘En İyi Destinasyon Tanıtım Filmi’ kategorisinde ödül aldığı törende Edirne Belediyesi‘Yılın Koruma Projesi’, Süleymanpaşa Belediyesi ‘Eğiten Şehir’, Lüleburgaz Belediyesi ‘Geleceği Şehri’ ve ‘ Yılın İlçe Belediyesi’ kategorilerinde ödüle layık görüldü.
Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı´nın destekleriyle hazırlanan ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2017’ Ödül Töreni, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı´nda gerçekleştirildi.
“Trakya Bölgesini ortak bir bakış açısıyla ele aldık”
‘En İyi Destinasyon Tanıtım Filmi’ kategorisinde ‘Trakya’ya Hoş Geldiniz’ isimli filmle Trakya Kalkınma Ajansı ödül almaya hak kazandı. Ödül, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın tarafından takdim edildi. Törende bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Bu filmde Trakya Bölgesini ortak bir bakış açısıyla ele aldık, profesyonel bir anlayışla doğaçlama çekimlerden oluştu filmimiz. Bölge insanımız kendi bakış açışıyla Trakya’yı anlattı filmde. Zannediyorum ki güzel bir iş ortaya çıkarmışız, ödüle layık görüldü filmimiz. Ayrıca bir noktaya daha dikkat çekmek isterim. Trakya Kalkınma Ajansı olarak destek vermiş olduğumuz ‘Trakya Bağ Rotası’ projesi de ödüle layık görüldü, Edirne, Süleymanpaşa ve Lüleburgaz Belediyelerimiz de ödülle dönüyor buradan. Trakya, ödül törenine damga vurdu diyebiliriz. Sözlerime son vermeden bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutlar, bu ödülü bize layık gören jüriye de teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi. Trakya Kalkınma Ajansı’nın ‘En İyi Destinasyon Tanıtım Filmi’ kategorisinde ödül aldığı törende Edirne Belediyesi‘Yılın Koruma Projesi’, Süleymanpaşa Belediyesi ‘Eğiten Şehir’, Lüleburgaz Belediyesi ‘Geleceği Şehri’ ve ‘ Yılın İlçe Belediyesi’ kategorilerinde ödüle layık görüldü. Ayrıca Trakya Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği Trakya Bağ Rotası Projesi de ‘En iyi Turizm Projesi’ ile ödül almaya hak kazandı. Genel Sekreter Şahin “Aldığımız Ödülün Verdiği Heyecanı Sizinle Paylaşmak İstedim!” Trakya Kalkınma Ajansı, Şehir Ödülleri Türkiye 2017 ödül töreninde “En İyi Destinasyon Tanıtım Filmi” dalında almış olduğu ödülü basın mensuplarıyla paylaştı. Trakya Kalkınma Ajansı merkez binasında düzenlenen basın toplantısında Genel Sekreter Mahmut Şahin ödül süreci hakkında basına bilgi verdi ve ödül alan “Trakya’ya Hoş Geldiniz” isimli tanıtım filmi basın mensuplarıyla birlikte izlendi. Şehirler Ödülleri Türkiye 2017 Ödül Töreni Yaşayan Şehirler Platformu'nun ilk etkinliği olan Şehir Ödülleri Türkiye, İzmir'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
81 il katıldı
1 Ağustos 2017- 8 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilindeki tüm kamu ve özel kuruluşların projelerini sunduğu, Şehir Ödülleri Türkiye kapsamında özel ödüllerde 3 farklı kategoride, umut ışığı temalı paydaş ödüllerinde 20 farklı kategoride, bilim ışığı temalı akademi ödüllerinde ise 4 farklı kategoride ödül verildi. Yerel yönetimlerden, özel kuruluşlara, kalkınma ajanslarından üniversitelere kadar birçok farklı alanda şehrine katkı sağlayan, yerelden kalkınma yaratan şehir paydaşları değerlendirildi. Yoğun başvuru süreci sonunda Türkiye'nin farklı bölgelerinden kurum ve kuruluşlar seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesi ile ödül aldı. Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunlara değindi: "Biz değerlerimizi koruyamadığımız sürece onların üzerine hiçbir mimari yapı kuramayız. İlk önce değerlerimizi korumasını öğrenmeliyiz. Daha sonra koruduğumuz değerleri yöre halkına kazandırıp sürdürülebilir bir yaşam oluşturmalıyız. Şehir Ödülleri Türkiye’yi hayata geçirmekteki amacımız yarıştırmak değil örnek göstermek ve teşekkür etmektir. Yaşayan Şehirler Platformu, şehirlerin kentsel kalkınma hedeflerini kazandırmaya yönelik bir adımlar bütünüdür. Bizler bu bütünün her bir parçası ile tüm paydaşlarımızın desteği, yerel yönetimlerimizin işbirliği ile şehirlerimizin geleceğini aydınlatmaya devam edeceğiz.”
T.C. Turizm Bakanlığı özel izni ve işbirliği ile Efes Müzesi envanterlerinde yer alan, daha önce hiç sergilenmemiş Heykel Sanatçısı Şerif AKŞİT tarafından yeniden yaratılan tarihi bir kandil, İzmir şehrinin tarihi değerlerine, coğrafyasında geçmişte yaşamış medeniyetler ve kültürlerine dikkat çekmek, ören yerlerimiz, müzelerimiz ve eserlerimizin farkındalığını arttırmak, bilinirliği ve tanınırlığını yükseltmek amacıyla ödül olarak sunuldu.
Minsolmaz’dan tebrik
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da yaptığı basın açıklamasıyla elde edilen başarıyı tebrik ederek, “Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı’nın destekleriyle hazırlanan ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2017’ Ödüllerinde; En İyi Destinasyon Tanıtım Filmi’ kategorisinde ‘Trakya’ya Hoş Geldiniz’ isimli filmle Trakya Kalkınma Ajansı ödül almaya hak kazandı. Emeği geçenlere teşekkür ederim” sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol