Trakya Turizm Rotası

Trakya’da bulunan 3 devlet üniversitesi, 3 Belediye, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trakya Turizm İşletmecileri Derneği gibi proje ortakları olan kurumların desteğiyle hayata geçirilen bir Trakya Turizm Rotası Projesi ile Trakya Bölgesi’nde yer alan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin bütünleşik tanıtım stratejisinin hayata geçirilmesini amaçlanıyor.
Proje bölgenin barındırdığı doğal güzellikleri koruyarak, bu alanların bilinirliklerinin arttırılmasını, bölgenin doğa sporlarına yatkın bir coğrafi yapısının bulunmasıyla birlikte turizm potansiyelinin ortaya konularak bölge cazibesinin ortaya çıkarılması ve artırılmasını sağlamayı hedefliyor.
Trakya Bölgesi’nin inanç, tarih, doğa, gastronomi olmak üzere dört rotasının öne çıkarılması ve bölgenin doğal yapısına dikkat çekilmesi de hedefler arasında yer alıyor.
Bölgenin kara, hava ve su sporlarına uygun mekanlarının belirlenerek; yelken sporları, su altı sporları, sportif olta balıkçılığı, rafting, mağara turizmi, dağcılık, avcılık, yamaç paraşütü vb. doğa sporlarına uygun yerlerin tespit edilmesi, potansiyel yatırımlar için girişimcilere zemin hazırlanması, turizm güzergahlarının rota ve istasyonlarının dinlenme ve ihtiyaç giderme noktalarının haritalarda işaretlenerek bilinirliliğini arttırmak amaçlanıyor. Proje ile birlikte bölgede yaşayan halk, seyahat acenteleri ve yerli yabancı turistlerin turizm noktası haline getirilmesi düşünülüyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol