"Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları 3. Grup Gıda Meslek Komitesi Büyük Buluşmaları" gerçekleşti

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, 26 Kasım 2015
Perşembe günü "Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları
3. Grup Gıda Meslek Komitesi Büyük Buluşmaları"na
ev sahipliği yaptı. Toplantıya Trakya genelindeki tüm ticaret odaları katılım gösterdi
26 Kasım 2015 Perşembe günü Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda, "Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları 3. Grup Gıda Meslek Komitesi Büyük Buluşmaları" adı altında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Keşan Ticaret ve Sanayi Odası,  Malkara Ticaret ve Sanayi Odası, Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası 3. Meslek Komitesi Başkanı Serhad Güney yaptı. Güney, "Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Bizler Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Üyeleri olarak, sektörümüzdeki sorunları beraber irdeleyebilmek adına odalarınıza bir dizi ziyaretlerimiz oldu. Sektörümüzde Toptan Gıda Pazarları ve Toptan Gıda İmalatçıları ile ilgili konuştuğumuz konuları sizlerle paylaşmak için sizlere ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerimizde başka konular da ortaya çıktı. Burada buluşmamız amacı, bu konuların hepsini konuşarak, ortak paydada buluşmak ve çözüm yolları üretmektir. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir kez daha tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyoruz"dedi.
Güney'in ardından sözü devralan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Şevket Başgelen, tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi; "Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları Meslek Komiteleri Büyük Buluşması için burada toplanmış bulunmaktayız. Bu adı niye verdik, bu adı vermemizin en önemli sebebi T.O.B.B.'un kuruluşundan beri bölgesel olarak en büyük toplantının Trakya'da bu olmasıdır. Çünkü meslek komiteleri en zor çalışan, görevini en zor yerine getiren gruplardır. Bunu, Trakya'da Gıda Komiteleri olarak yenmiş bulunmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. Trakya'nın ilk defa bir şeyin önderliğini yapması gerekiyor. Bu doğrultuda yola çıktık. Bugün burada Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası, Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası bir araya geldi. Hepinizi ilimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz büyük bir yola çıktık ve bu yolda bir seneyi tamamladık. İlk başladığımız yer Lüleburgaz'dır. En son kapanışımızı Malkara ile yaptık."
"Rekabet
edebilmemiz gerekiyor"
"Ulusal markalarla bakkalımız, büfemiz, yerel marketimiz, gıda toptancımız nasıl baş edebilir, ne şekilde hareket edebiliriz diye düşünürken, önümüze bir de markalaşma diye bir şey geldi.
3. toplantımızı Uzunköprü Ticaret Odamız ile yaptık. Balkanlarla ilgili ortak çalışma, yerel üreticilerin ve yereldeki çalışan marketlerimizin Trakya çapında tanıtımını yapacak bir web sayfamız oluşturmamızı ve bu web sayfası üzerinde çalışmamız konusu ortaya çıktı.
Aynı ay içinde Keşan toplantımızı yaptık. Burada da yeniden aynı konular üzerinde döndük ve sonuç olarak sorunlarımızın her yerde aynı olduğunu anladık."
Başgelen'in sözlerini sonlandırmasının ardından karşılıklı fikir alışverişleri ve akşam yemeğinin ardından toplantı son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol