Trakya Kalkınma Ajansı’ndan ihracatçılara destek projesi

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’ın katılımlarıyla dün Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi Lansman Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, hayata geçirilen sistemle ihracat yapmak isteyen kişilerin uzmanlarla birebir çalışma imkanı bulacağını kaydetti.

İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde yapılan toplantıda ilk olarak Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin konuşmasını gerçekleştirdi. Yaklaşık olarak 1-1,5 yıldır çalıştıkları ve ocak ayında bütün yönleriyle hizmete alınan bir projenin il lansmanı için toplandıklarını belirten Şahin, “Bu lansman ile amacımız dünyada rekabetin arttığı, birebir pazarlamanın önemli olduğu, bilginin ama doğru bilginin zamanında ve yerinde çok önemli olduğu ama bu bilgiye ulaşmanın pahalı olduğu bir ortamda ve yine Türkiye’nin çıkış yolunun bize göre üretimde olduğu bu dönemde sizlere ihracat noktasında yardımcı olmak.

Bu bağlamda bölgemizde daha kurumsal, daha sürdürülebilir ve daha kanallara yayılmış bir sistem geliştirmek istedik. Biz Kalkınma Ajansı olarak odalarımız ile işbirliği içerisinde firmalarımızın ihracat yapma noktasında eksikleri varsa eğitim yolunda ve verilen eğitimlerden sonra birebir danışmanlık yaparak onların ihracat yapma kapasitelerine katkı sunmak ve yapamayanları yapabilir hale getirme konusunda 30 firmaya destek oluyorduk. Bunu tüm Trakya’ya yaymak amacıyla bahsettiğimiz bu sistemi kurduk.
Bu sistemle ihracat yapmak isteyen kişiler istedikleri bir zamanda odamızda uzmanlarımızla birebir çalışma imkanına sahip olacaklar. Çalışma sonrasında ihracat yapmak isteyen kişilere özel reçete hazırlanacak. Ardından ihracatçılara uygun pazarlar ve görüşecekleri kişiler belirlenecek. “ ifadelerini kullandı. Ardından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık söz aldı. Ilık, “ Biz 26 oda ve borsa başkanı olarak bu konuda bazı çalışmalar yaptık. Bu kapsamda Fatih Hocamız tarafından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine ayda iki kez ücretsiz danışmanlık verilecek. “ şeklide konuştu.
Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM) nedir ve hangi hizmetleri verilir?
Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve hiç ihracat yapmamış, ihracata yeni başlamış, ihracat faaliyeti kesintiye uğramış, ihracat kapasitesini artırmak isteyen firmalara ürünlerinin ihracatı için hedef olabilecek ülke ve müşterilere ulaşmada, teknik destek sağlamak adına, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya’da faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları ve Trakya ABİGEM A.Ş işbirliğinde kurulmuş bir platformdur. Bu platformda “Hedef Pazar Araştırması, Hedef Müşteri Araştırması, Danışmanlık Hizmeti, Rekabetçi İthalat Hizmeti ve İhale Sorgulama” hizmetleri veriliyor...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol