Trakya Kalkınma Ajansı Nisan ayı ekonomi verilerini açıkladı

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi Nisan ayı ekonomi verilerini değerlendirdi

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; Trakya Bölgesi Nisan ayı ekonomi verileri hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin açıklamasında şunları kaydetti;
“Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Nisan ihracat rakamlarına baktığımızda Tekirdağ ili 2017 yılı Nisan ayında 64,1 milyon dolar
ihracat gerçekleştirerek Bölge illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il olduğunu görüyoruz.
Tekirdağ’da Ocak-Nisan döneminde ihracatta artış yaşandı
2017 yılı ile 2016 yılı Ocak-Nisan dönemi karşılaştırıldığında, Tekirdağ 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde 256 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş ve Tekirdağ’ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 26,3 milyon dolar artmıştır. Aynı dönemde Kırklareli ili ihracatında ise bir önceki yıla göre 1,9 milyon dolarlık azalış meydana gelmiştir. Edirne 2017 yılı Nisan ayında 3,2 milyon dolar, 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde 9,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatı 1,6 milyon dolar azalmıştır.
Kırklareli’nin en çok ihracat yaptığı ülke Yemen oldu
Bölge illerimizin ihracat yaptığı ülkelere baktığımızda ise 2017 Nisan ayı itibariyle Edirne ilinin en çok ihracat yaptığı ülkenin Arnavutluk olduğunu görüyoruz. Arnavutluk’u Bulgaristan, Kosova, Filipinler ve Tayland takip etmiştir. Kırklareli ilinin 2017 yılı Nisan ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Yemen olmuştur. Yemen’i Nijerya, Hollanda, Romanya ve Estonya izlemiştir. Tekirdağ’ın 2017 Nisan ayında en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Almanya olmuştur. Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğu dikkat çekmektedir.Bölgemizde Nisan ayı içerisinde kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini incelediğimizde Tekirdağ’da 71, Kırklareli ’de 22, Edirne’de ise 11 şirket kurulduğunu; Tekirdağ’da 5, Kırklareli ve Edirne’de 2’şer şirketin kapandığını görüyoruz.”
TÜFE’ de Türkiye geneli yıllık enflasyon %8,66, Bölgemizde ise %8.69 olarak gerçekleşirken Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %0,76 artış gösterdi. (Trakya Kalkınma Ajansı)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol