“Trakya Devlet Destekleri Zirvesi” başladı

24 Ekim Salı günü saat 10:00’da başlatan Trakya Devlet Destekleri Zirvesi 26 Ekim Perşembe günü son bulacak. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Trakya Devlet Destekleri Zirvesi’nin amacının özel sektörün devlet desteklerinden daha fazla yaralanması olduğunu belirten Genel Sekreter Mahmut Şahin “Tüm iş adamlarını bekliyoruz. Her şey gelecek için” dedi. 

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 24 Ekim Salı günü saat 10:00’da başlayan Trakya Devlet Destekleri programına Kırklareli Vali Orhan Çiftçi, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve iş adamları katılım gösterdi. İlk olarak Uzman Uğur Okuş Trakya Kalkınma Ajansından bahsedeceğini belirtti. Okuş “Öncelikle bu gün sunumlarını yapmak üzere kurum temsilcileri bulunuyor. Davete teşrif ettikleri için onlara teşekkür ediyorum. Öncelikle ben Trakya Kalkınma Ajansından bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz Kalkınma Ajansımız geleceğe umut olan bir Ajanstır” dedi. Ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin konuşmasında yeni desteklemelerin olduğunu belirtti. Şahin “Hükümetin 2017-2018 yılında özel sektöre yönelik birçok destekleri var”
“Destekler son yıllarda arttı”
“Son yıllarda desteklerin arttı. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile özel sektör temsilcilerini bir araya getirmek istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerince desteklemeler hakkında özel sektör temsilcilerine 3 gün boyunca bilgilendirmeler devam edecek. Amacımız, özel sektör temsilcilerimizin hükümetin sunmuş olduğu desteklerden en iyi şekilde faydalanmasını sağlamaktır. Birçok desteğimiz var ama bazı özel sektör temsilcilerimiz bunlara ulaşamıyor, göremiyor, bilemiyor veya iş yoğunluğundan dolayı fak edemiyor. Biz de bu zirvede desteklemeleri birinci ağızdan anlatacağız. Böylelikle teşvik ve desteklemelerden daha fazla yararlanacak”
“Trakya zirvede olacak”
Trakya Devlet Destekleri Zirvesi Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de düzenleyeceğiz. Bu nedenle Trakya’mız desteklemelerden yararlanarak daha fazla yatırım istekleri bu sebeple artacak”
“Desteklemelerden yeterince
yararlanılmıyor”
“Türkiye'de baktığımız zaman Trakya'daki sektörler desteklemelerden iyi derecede yararlanıyor ancak istenilen düzeyde değil. Biz yüzde 70'lerde olan bu oranları yüzde 100'lere çıkarmayı hedefliyoruz” diye ifade etti.
Vali Çiftçi; “Artık Kırklareli
Canlansın”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Kırklareli canlanmaya hazır olduğunu belirtti. Çiftçi “Bir çok alanda şehrimiz geri kalmış durumda. Devletimiz her zaman yatırımcının yanında. Özel sektörün de desteklemelerden yeterince faydalanarak, yatırımlarını artırması gerekiyor. ''Kırklareli'nin canlanmaya ihtiyacı var. Bu ili hep beraber canlandıralım. Herkes elini taşın altına koysun. Siz bizleri zorlayın ki bizler de çalışalım” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından kurumlardan gelen temsilcilerin anlatımları ile devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol