Trafik kazalarındaki kayıp terörden fazla

İlimizdeki öğretmen sayısının yüzde 30’una trafik güvenliği ve farkındalığının arttırılması amacıyla bir seminer düzenlendi. Yaklaşık 100 öğretmenin katıldığı seminer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. Seminerde öğretmenlere; trafik kazalarının nedenleri, trafik kazalarının oranları, kazaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler gibi pek çok bilgi aktarıldı. Eğitim Trafik Şube Polis Memurlarından Bircan Berber ve Erkan Yıldız tarafından verildi.

Kırklar Haber

Semineri gerçekleştiren Trafik Polisi Bircan Berber, Kurban Bayramında 200’ün üzerinde vatandaşın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini dile getirdi. Her vatandaşın potansiyel bir trafik kazası mağduru olabileceğini belirterek herkesi dikkatli olmaya çağırdı.
Kazaların minimalize edilmeye çalışılıyor
Tüm dünyada trafik kurallarının evrensel olduğu söyleyen Berber, ilimizde öğrenim seviyesinin yüzde yüz seviyesine yakın olduğu hadle trafik kazalarının önüne geçilemediğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütüyle yapılan protokol ile son 10 yıllık süreçte kazaların minimalize e
dilmeye çalışıldığı ifade edildi. Yolların kalitesinin artmasına eğitim seviyesinin yükselmesine rağmen ölümlü kazaların arttığına vurgu yapıldı.
Yıllık 10 milyar Dolar ekonomik zarar
Yapılan kazaların en büyük nedenlerinin başında levhalara dikkat etmeden araç kullanımı, hız, telefon kullanımının geldiğinin altı çizildi. Yılda 10 bine yakın insanın trafik kazalarında öldüğü ifade edilerek, 30 yıllık terör olaylarında kaybedilen insan sayısının trafik kazalarında kaybedilen insan sayısından az olduğu kaydedildi. Yıllık 10 milyar Dolar Türkiye ölçeğinde, dünya ölçeğinde ise 500 milyar Dolar kayıp oluştuğu belirtildi.
Durumun sadece maddi kayıp boyutunda olmadığı ölen insanların aynı zamanda yetişmiş insan kaybı olduğuna dikkat çekildi.
Kaza nedenlerinin yüzde 95’i insan kaynaklı
Seminerde gerçekleştirilen slaytlarda emniyet kemeri, cep telefonu gibi sebeplerle yaşanan kazalar ile ilgili görüntüler öğretmenlere izletildi. Trafik kazalarının yaşanma nedenlerinin anlatıldığı seminerde; kazaların nedenlerinin başında yüzde 95 ile insan hataları geliyor. Diğer oranlar ise; yüzde 2 araç arızası, yüzde 2 yol problemleri ve yüzde 1’de diğer unsurlar olarak belirtildi.13 milyon öğrencinin 12 milyonuna emniyet kemeri takmanın önemini anlatabilirsek…Öğretmenlerin trafik kazalarını önleme konusunda çok önemli olduğu vurgulandı. Semineri gerçekleştiren Polis Memurlarından Erkan Yıldız, ülkemizde 13 milyon öğrenci olduğunu ve öğretmenlerin bu öğrencileri trafik konusunda bilinçlendirdiği takdirde kazaların ciddi oranda düşeceği kaydedildi. Yıldız; “Eğer biz 13 milyon öğrencinin 12 milyonuna emniyet kemeri takmanın önemini anlatabilirsek, onlar da kendi çocuklarına öğretirsek bu sayı artarak devam eder” dedi. Bu konuda yapılan bu eğitimin çok büyük önem taşıdığını ifade eden polis memurları katılımcı bütün öğretmenlere teşekkür ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol