Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi Verildi

“Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesi kapsamında yaygınlaştırma eğitimi verildi. Hazırlanan eğitimlerin sonunda “Yerel Eşitlik Eylem Planı” çalışmalarına ağırlık verilecek.

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Adayları Destekleme Derneği, Edremit Belediyesi ve Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA)’nın ortağı olduğu “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” isimli projesi kapsamında yaygınlaştırma eğitimi gerçekleştirdi. 18 Nisan Pazartesi Günü Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime Kırklareli Belediye Başkanının eşi Sibel Kesimoğlu da katılım sağladı. Projenin detayları ve toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine kadının rolü hakkında geniş kapsamlı bir sunumun aktarıldığı eğitimin sonunda sertifikalarını alan katılımcılar, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının daha fazla hayata geçmesi için dilekte bulunarak teşekkürlerini sundular.
Kırklareli Belediyesi, Türkiye’nin 7 bölgesindeki, 14 il/ilçe belediyesinden biri olarak projede yer alırken 2021 Kasım Ayında “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Şartı” belgesine imza attı. Kırklareli Belediyesi personelinin aldığı eğitim ve akademik öğretiler doğrultusunda hazırlanan eğitimlerin sonunda “Yerel Eşitlik Eylem Planı” çalışmalarına ağırlık verilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol