Toplu taşımanın zam talebi meclis gündeminde

Kırklareli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını dün gerçekleştirdi. Yenilenen Belediye Meclis salonunda bir araya gelen üyeler, toplantıda 2021 yılı Denetim ve Faaliyet raporlarını oy birliği ile kabul ettiler. Toplantıda ayrıca Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığının İlimizde faaliyet gösteren okul servis hizmetlerine zam yapılması talebi ile son iki ay içerisinde akaryakıt fiyatlarına %110 civarı zam gelmesiyle birlikte maliyetleri karşılayamadıklarından şehir içi yolcu ücretlerine zam yapılması talebi görüşüldü. Her iki talep de Ulaşım Hizmetleri Komisyonuna havale edildi. 

Kırklareli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını 5 Nisan Salı günü (dün) saat 14.00’te, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Meclis üyeleri yenilenen Meclis salonunda ilk kez bir araya geldiler. Daha önce İmar Müdürlüğü olarak hizmet veren kısım, eski Meclis salonu ile birleştirerek yenilendi.
Toplantıda ilk olarak 2021 Yılı Denetim Komisyon Raporu Meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. 2021 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesinin ardından her iki rapor da oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin bir sonraki maddesinde ise; 03.03.2022 tarihli Belediye Meclis Toplantısında Plan Bütçe Komisyonuna havalesi yapılan; 2022 Yılı Gider Bütçesine Ek Ödenek verilmesi konusu ile ilgili komisyon raporu görüşüldü ve oya sunuldu. Bu maddenin de kabulünün ardından Cumhurbaşkanlığının 14/08/2018 tarih ve 29 sayılı kararnamesine istinaden Camikebir mahallesi 1160 ada 1 parsel ve Karahıdır mahallesi 642 ada 80 parsellerden geçen Botaş Boru Hattı Daimi ve Müstakil üst kullanım hakkının 30 yıl süre ile Botaş lehine Tapuya tescili için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu da oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda yapılan zam talepleri de dikkat çekti. İlk olarak; Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığının 07.03.2022 tarih ve 2022/17 sayılı yazısı ile; İlimizde faaliyet gösteren okul servis hizmetlerine zam yapılması talebi gündeme geldi. Konu incelenmek üzere Ulaşım Hizmetleri Komisyonuna havale edildi.
Bir zam talebi de S.S. Kırklareli Ulaşım Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatif Başkanlığından geldi. Başkan Şenol Filiz'in 15.03.2022 tarih ve 4170 sayılı dilekçesi ile; son iki ay içerisinde akaryakıt fiyatlarına %110 civarı zam gelmesiyle birlikte maliyetleri karşılayamadıklarından şehir içi yolcu ücretlerine zam yapılması talebi Meclis tarafından değerlendirildi. Yine bu konu da Ulaşım Hizmetleri Komisyonuna havale edildi. Söz konusu komisyonların gelecek ay bu talepleri neticelendirmesi bekleniyor.
Gündemin bir sonraki maddesinde ise; 03.03.2022 tarihli Belediye Meclis Toplantısında Plan Bütçe Komisyonuna havalesi yapılan, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereği; 01.03.2022 tarihinden itibaren geçerli olması koşuluyla, 3 (üç) ay (Mart - Nisan - Mayıs) süre ile Elektronik Ücret Toplama ve Otomatik Araç Takip Sistemi raporunu kullanarak ilimizde faaliyet gösteren 50 (elli) adet toplu taşıma aracına eşit miktarda ödeme olacak şekilde, ücretsiz taşınan vatandaşlarımızın karşılığında biniş başı 2,00 (iki) lira gelir desteği verilmesi konusu ile ilgili komisyon raporu görüşüldü.
Toplantı sonunda 3 encümen üyesinin seçimleri ile komisyon seçimleri de gerçekleştirildi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Toplu taşımayı tamamen özele devretmiş bir belediye ve onun başkanı asla ve asla ben "sosyal demokratım" diye ortalarda dolaşmamalıdır. Ömrünün yarısını milletvekili ve belediye başkanı olarak geçirmiş birisi vatandaşın halinden anlamaz. Hani birisini sarayları üzerinden eleştiriyoruz ya. Bu da aynı. Küçük sarayında halkın derdinden uzak bir yaşayış içerisinde. Lütfen artık siyasi dinozorları tarihin yapraklarına gömelim. Taze ve hizmet aşkı olan adaylara yönelelim.

  2. Mark Twain: "Politikacılar ve altbezleri sıkca değiştirilmelidir."