Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı

TÜRK-İŞ ile Hükümet arasında devam eden görüşmeler sonuçlandı. 2017 için zam oranı belli oldu. TÜRK-İŞ Edirne İl Temsilcisi ve TES-İŞ Edirne Şube Başkanı Zeki ŞİŞKO konuya dair bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının tam metni şu şekilde:
“TÜRK-İŞ ile hükümetimiz arasında yürütülen müzakereler sonucunda kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanarak 3 Temmuz pazartesi günü çerçeve protokolü imzalandı.
TÜRK-İŞ olarak talebimiz 2017 yılı için %18 zam olmuştu, hükümet tarafından gelen teklif %9 oranında oldu. Ancak verilen mücadeleler ve müzakereler sonucunda ilk altı ay %7.5 ikinci altı ay için %5 toplamda %12.5’lik bir zam oranında anlaşmaya varıldı.
Bununda birlikte alınan iyileştirme, skala, denge ödeneği, yemek parası v.s. haklarla, talebimizin tamamı olmasa da, tamamına yakın bir zam oranına ulaştık. Bundan sonrada kendi iş kolumuzdaki işyerleri ile diğer sosyal haklarda, iyileştirme yapabilme mücadelesi vermeye devam edeceğiz.
Taşeron çalışanı arkadaşlarımızın kadroya alınmalarını talebimizde TÜRK-İŞ Başkanımız çerçeve protokolü imza töreninde canlı yayında Başbakanımıza ve Çalışma Bakanımıza iletip, bir an önce kadroya alınmaları gerektiğinin altını çizerek vurgulamışlardır.
Yapılan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin çalışanlarımıza, ailelerine ve ülkemize hayırlar getirmesi dileğiyle, emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol