Topçu Babayı Anma Etkinlikleri düzenlendi

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 17 Haziran Pazar Günü Topçular Köyü’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Topçu Babayı Anma Etkinliğine katılarak, yetiştiricilerle bir araya geldi.

Hem bayramın güzelliğini hem de birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşliği paylaşmak üzere, her yıl Kofçaz’ın Topçular Köyü’nde geleneksel olarak düzenlenen Topçu Baba Anma Etkinlikleri bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.
Topçu Babayı Anma Kültür ve Sanat Derneği’nin organizasyonunda yağmurun yağmasıyla güzel görüntüler de objektiflere yansıdı.
Tam bir şenlik havasında geçen etkinliklerde davetliler önce Topçu Baba Türbesine giderek dua ettiler.
Kurban getirenler kurbanını alıp kurban kesme yerine götürdü ve gönüllü olarak görev alan kişilere kurbanlarının kesilmesi için teslim ettiler. Büyük kazanlarla hazırlanan yemekler daha sonra davetlilerle paylaşıldı.


Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ali Dermenci'ye Topçu Baba kim desen Beşiktaşlı Baba Hakkı'yla karıştırır ve Fenerbahçe'nin efsane kalecisi der.

  2. Ebussud efendi Siz de Ali beyi eksik tanımışınız demek ki...

  3. Kırklareli Vegan Tüketimi Yaygınlaştırma Gönüllüleri (KIVETYAYGÖ) olarak Yavuz Bey'i can ı gönüden destekliyor ve el kadar buzağılarla fotoğraflar çekilip seçim malzemesi yaptıktan sonra büyüdüklerinde meşe yabayla koca kazanlarda kendi elleriyle kaynatan Ali Dermenci Bey'i de kınıyoruz. Ve bu konuda Ali Dermenci Bey'den kısa da olsa bir basın açıklaması bekliyoruz...

  4. kaptan napalım ? brokoli mi yiyelim ?

  5. Ali Dermenci misali körpecik düveeleri yağız buzağıları melül melül kuzuları yeme de ne yersen ye. Bir dahaki seçim döneminde kendisine bir slogan önerim var tam ona göre: "biz adama önce ümit sonra simit veririz."

  6. Kaptan Kurban yaklaşıyor. Naapçaz ? Var mı engin fikirlerin ?

  7. Kurban Bayramı'nda inşaAllah bu yıl da kurbanımızı ailece Çad'daki aç biilaç ama güzel mi güzel insanlar için orada kestireceğiz. Mesela isteyen kurbanı burada kestirir ona bir şey diyemem ancak yağmur dualarında muhtar çıkıp yaylana yaylana 10 dana 30 koyun kestik şu kadar irmik dalan diyeceğine 5 dana 15 koyun kestik fasülyede pilavda etimiz az oldu tatlı da iki kaşık ama bi o kadar da Afrika'daki kardeşlerimiz için orada kestirttik dese yanlış mı olur? Paylaşsak fena mı olur arkadaşım? Bizim yağız buzağıların 3 tabak yemekten sonra tıka basa doldurduğu midelerini rahatlamak için içtiğin maden suyu o çocukların midesini deler. "Din nasihattir" ölçüsü doğrultusunda bu mevzudaki bir kısım tavsiyem budur.