Tır şoförü katletti ve kaçtı

10 Haziran 2017 günü meydana gelen kazada, tır dorsesinin çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.
Saat:08:40 sıralarında F.Ç. isimli 41 yaşındaki Türk asıllı bayan şahıs 34 PB ...... plakalı aracıyla TEM Otoyoluna giriş yaptığı ve yolda seyir halindeyken E.O isimli yabancı uyruklu şahsın yönetiminde bulunan 3E3 38... plakalı tıra çarpması neticesinde maddi hasarlı trafik kazası olayı meydana geldi.
Olayla ilgili olarak her iki sürücü kendi aralarında anlaşarak kaza tespit tutanağı tanzim ettikleri sırada yoldan geçen plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen başka bir tırın dorsesinin çarpması neticesinde F.Ç. olay yerinde hayatını kaybetti. F.Ç'ye çarpan tır durmayarak yoluna devam etti.

Meydana gelen ölümlü trafik kazası ile ilgili olarak ilk aşamada F.Ç'ye çarpan tırın dorse kısmının kırmızı olması dışında herhangi bir bilgi elde edilemedi.
Daha sonra Babaeski İlçe J.K.lığı ekiplerince yapılan özverili çalışmalar neticesinde, yol güzergahı üzerinde bulunan tüm kamera ve Plaka Tanıma Sistemlerinin saniye saniye incelenerek aracın üzerinde bulunan logolardan bir gıda firmasına ait termokinli bir araç olduğu tespit edildi. Bu bilgiler ışığında Sakarya ilinde faaliyet gösteren gıda firmasına ulaşılarak yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirtilen tarihte firmalarına ait araçların intikal güzergahlarının tespit edildiği, aynı güzergahtan geçtiği tespit edilen firma çalışanı E.S yönetimindeki 54 Z...... plakalı araca ait araç takip sistemi (Aktive Detay Raporu) dökümünün alındığı ve aracın kaza mahalline çok yakın bir noktada sürücünün normal olan hızının 5 dakika süre ile arttırılarak 117 KM/S hıza ulaştığı, muhtemelen kazadan sonra hızını arttırdığı tespit edildi.
Meydana gelen olayla ilgili olarak sürücü E.S. C.Savcılığının talimatı ile 21.06.2017 günü ifadesi alınmak üzere Babaeski İlçe J.K.lığına davet edildi ve elde edilen kamera/PTS kayıtları ile araca ait Aktive Detay Raporu gibi deliller kendisine izlettirilmesine müteakip, alınan ifadesinde suçunu itiraf etti ve çıkarıldığı Adli makamlarca tutuklanarak Babaeski A-3 Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. (Kırklareli Jandarma İl Komutanlığı)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol