Tıp Fakültesi ilk yılında full çekti

Kırklareli Üniversitesi’nde 2019-2020 yılında ilk kez öğrenci alımına başlayan Tıp Fakültesi tercih kitapçığına girdiği ilk yıldan kontenjanlarını tamamen doldurmayı başardı. 30 kontenjanı bulunan fakülte açıldığı ilk senesinde öğrencilerin ilgi odağı oldu. Tıp Fakültesi’nin haricinde Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu da yüzde yüz doluluk oranını yakaladı.

Son yıllarda açıklaması için yoğun çaba harcanan Tıp Fakültesi meyvelerini verdi.
Açıldığı ilk yılda 30 kontenjanın 30’unu da dolduran fakülte ilerleyen yıllarda arttıracağı kapasitesi ve imkanlarıyla öğrencilerin hayalini süsleyen bir konumda olacak.
5 bin 391 öğrenci bu yıl ilimize geliyor
Kırklareli Üniversitesi’nin toplamda 5 bin 996 olan kontenjanı bulunurken, 5 bin 391 öğrenci tarafından tercih edildi. Üniversite tüm birimler bazında yüzde 89,91 doluluk oranına ulaştı. Akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında ise fakülteler bazında yüzde 93,9; yüksekokullar bazında yüzde 87,32 oranına ulaşıldı. Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ise yüzde 100’lük doluluk oranına olaşma başarısı gösterdi.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol