Tıp Fakültesi için ilk kazma Haziran ayında vurulacak

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi binası için ilk kazmayı, Haziran ayında vuracaklarını bildirdi. 25 derslik, 20 laboratuvar ve 1 konferans
salonundan oluşması planlanan Tıp Fakültesi 15 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.


Kırklareli Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin 2018 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararının 25 Mayıs 2018 tarih ve 30431 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle kurulan Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin binası için hazırlıklar son aşamaya geldi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Haziran ayında Fakülte için ilk kazmayı vuracaklarını açıkladı. Tıp Fükeltesi’nin örnek bir mimariyle inşa edileceğini belirten Minsolmaz, Tıp Fakültemiz, 15 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Üniversitemiz daha da güçlenecek.
Bu yapı içerisinde; 25 derslik, 20 laboratuvar ve 1 konferans salonu yapılmasını planlıyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz bu pandemi döneminde, sağlığın, sağlıkçıların, hekimlerimizin ne kadar önemli bir meslek kolu olduğu görülmüştür.
Bu yıl Tıp Fakültemize aldığımız öğrencilerimiz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde öğrenimlerinin ilk aşamasını sürdürmektedirler.
Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültemizin İnşaatı tamamlandıktan sonra kıymetli öğrencilerimiz, tıp öğrenimlerini İlimizde tamamlayarak; yurdumuzun dört bir yanında hizmet vermek üzere, sağlık ordumuza katılacaklardır. Kırklareli’mize hayırlı olsun” dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol