“Ticari taşıtlarda yaş sınırı 65’ten 68’e yükseltildi”

İlimizdeki Ticari Araç Sürücülerini de yakından ilgilendiren karar Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile duyuruldu. Bakanlık yaptığı açıklama ile ticari araç kullanan şoförler için yaş sınırının65'ten 68'e yükseldiğini açıkladı. Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker Yaptığı duyuruda haberi ilimizdeki ticari araç sürücülerine verdi. Başkan Şeker; “Şoförler Federasyonumuzun girişimleri neticesinde ticari taşıt sürücüleri için geçerli olan 66 yaşından gün almamış olmak yaş sınırlaması, 31 Aralık 2023
tarihine kadar 69 yaşından gün almamış olmak şeklinde
uygulanacaktır. Tüm esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.Ticari araç kullanmak isteyenisteyen 65-68 yaş
aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari taksi kullanabilecek.

Ticari araç kullanan şoförler için yaş sınırı 65'ten 68'e yükseltildi. Düzenlemeden sadece ticari araç kullanan şoförler yararlanabilecek.
Kararla beraber ticari taksi satın alma ve şoför olma yaşının 65'ten 68'e yükseldiğini açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile birlikte bundan sonra 65 olan ticari taksi satın alma ve şoför olma yaş haddi 68'e çıkmış oldu.
69 Yaşından Gün Alanlar
Kullanamayacak
69 yaşından gün almış kişiler ticari taksilerde şoförlük yapamayacak. Genelge kapsamında 69 yaşından gün alanların şoförlük yapamayacağı belirtildi.
Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker konuyla ilgili yaptığı duyuruda; “Şoförler Federasyonumuzun girişimleri neticesinde ticari taşıt sürücüleri için geçerli olan 66 yaşından gün almamış olmak yaş sınırlaması, 31 Aralık 2023tarihine kadar 69 yaşından gün almamış olmak şeklinde uygulanacaktır.Tüm esnafımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol