Ticaret Borsası’ndan YÖREX’e destek veren üreticilere teşekkür plaketi

Kırklareli Ticaret Borsası; Antalya’da gerçekleşen Yöresel Ürünler Fuarına ürünleriyle katılarak, Kırklareli’nin tanıtımda katkı koyan üreticilere teşekkür plaketi takdim etti. YÖREX’i de değerlenediren Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli’nin fuara damga vurduğunu ve çok olumlu geri dönüşler alındığını sözlerine ekledi.

1 Kasım tarihinde yapılan etkinliğe; Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri ve üreticler katılım gösterdi. Anfaş Fuar Merkezinde “Sizin Oraların Nesi Meşhur? ‘’ sloganıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na Trakya Kalkınma Ajansı Standında katılan Kırklarelili üreticiler hem kendi ürünlerini hem de ilimizin değerlerini tanıtma imkanı buldu.
Kırklareli’nin damga vurduğu etkinlikte 81 ilden 164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansının yanı sıra valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 647 katılımcı yer aldı. Trakya standında Edirne Badem Ezmesi, Bademli Kurabiye, Keşan Satır Et, Edirne Ciğeri, Edirne Meyve Sabunu, İpsala Pirinci, Meriç Yer fıstığı, Kırklareli hardaliyesi, Kırklareli Beyaz Peyniri, Kırklareli Meşe Balı, Velimeşe Bozası, Peynir Helvası, Malkara Eski Kaşarı ve diğer yöresel ürün ve lezzetler tanıtılarak satışı yapıldı. Kırklareli’nin hardaliye, beyaz peynir ve bal büyük ilgi görürken, üreticiler ilgiden memnundu. Fuar sonrasında katılan üyelere teşekkür etmek adına plaket takdimi gerçekleştirildi. Borsa Binasında yapılan törende katkı verdikleri için teşekkür eden Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, gelecek senelerde organizasyonun daha da geliştirlerek yerel ürünlerin tanıtılmasına katkı sağlanacağını kaydetti. Tören plaket takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Daha çoğalmalı 03 Kasım 2019 Pazar 21:15:02

    Kırklarelinin yöresel ürünleri daha çeşitlendirilerek sunulmalı. Hep aynı özverili kişiler eliyle bu iş bir yere kadar gider. Bu arada Kofçazımızın saygın üreticisi Ayhan Yakar beyi ayrıca kutlarım. Çok çalışkan ve herkese örnek işler yapıyor.