Ticaret Borsası’na uluslararası ziyaret

Kırklareli’nin tarımsal, turistik, ekonomik ve sosyal gelişimi için
çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Borsası, geçtiğimiz gün Bulgaristan’lı belediye başkanını ağırladı. İki heyet; AB fonları, tarım, hayvancılık ve ortak yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kırklareli Ticaret Borsası 17 Ekim Çarşamba günü Bulgaristanlı misafirlerini ağırladı.
Burgaz şehrine bağlı Pomorie Kasabası Belediye Başkanı Ivan Alexiev, Belediye Başkan Yardımcısı Yancho Iliev ve beraberindeki heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere borsa binasına geldi.
Ziyaretin temel amacını Avrupa Birliği Fonları, tarım, hayvancılık ve turizm ile ilgili görüş alışverişi ve işbirliği olarak açıklayan Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel; “Misafirlerimize Ticaret Borsaları'nın yapısı, salon satışları ve Canlı Hayvan Borsası hizmet binası konuları hakkında bilgi verdik. Çalışma prensiplerimizi, dış ticaret konusundaki vizyonumuzu ve projelerimizi aktardık” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ivan Alexiev, anlatılanları oldukça yerinde ve verimli bulduklarını dile getirerek; “Böyle bir hizmet ağının ülkemizde de kurulması gerekli.
Turizm alanlarınız da oldukça kıymetli. Tarımsal arazileriniz mükemmel. Güzel bir coğrafyadasınız. Bu unsurlar çerçevesinde iki ülke arasında çok sayıda ortak proje geliştirilebilir” dedi.
Görüşme sonrası borsanın anı defterini imzalayan Başkan Alexiev’e Borsa Başkanı Turhan Altıntel tarafından plaket takdim edildi. Ziyarette; borsa başkan yardımcısı Hikmet Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol