Ticaret Borsası, üyelerine Nefes aldıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Denizbank aracılığıyla oda ve borsaların katkılarıyla kullanıma sunulan Nefes Kredisinin tanıtımı Kırklareli Ticaret Borsası’nda yapıldı. Krediye Kırklareli Ticaret Borsası üyesi olan ve 25 milyon TL ile altında cirosu olan işletmeler başvurabilecek. Kredi limiti azami 50 bin TL olarak belirlendi. 


Ticaret Borsasına üye işletmelerin finansman sorunlarının giderilmesine katkıda sağlamak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Denizbank ve Kredi Garanti Fonu işbirliğiyle “Nefes Kredisi” projesi başlatılmıştı. Krediye ilişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile imzalandı.
Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonunda Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Alayayla, Meclis Üyeleri Hikmet Yıldırım, Mustafa Gündüz, Recep Tuna, Hasan Hüseyin Vural'ın katılımı ile Kırklareli Denizbank Şube Müdürü Türkay Karakoç'un TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek olan “Nefes Kredisi”nin detayları anlatıldı.
Kırklareli Denizbank Şube Müdürü Türkay Karakoç'un 2020 Nefes Kredisi'ne ilişkin verdiği detaylar şöyle;
1- Kullanacak kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,50'dir.
2- Krediye 25 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler başvurabilecek ve azami 50.000 TL, kredi kullanabilecektir.
3- Kredi başvurusu borsamızdan alınmış “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli "faaliyet belgesi" ile birlikte Denizbank şubelerinden yapılacaktır. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.
4- Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir.
5- Protokol imzalanan bankalar KGF'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir.
Yönetim Kurulu Başkanımız Turhan Altıntel ile Kırklareli Denizbank Şube Müdürümüz Türkay Karakoç gerçekleştirilen görüşmenin ardından;
Borsa üyelerinin Borsa`dan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubelerine başvurabileceklerini belirterek tüm Kırklareli KOBİ’lerine ve Ticaret Borsası üyelerine hayırlı olması temennisinde bulundular.
Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, “Bu projeye destek olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Bölge Müdürü Ahmet Çelik’e Kırklareli tarım ve hayvancılık sektörü adına teşekkür ediyorum” dedi.
TOBB Nefes Kredisi' ne başvuruda bulunacak üyelerin banka şubelerinden daha sağlıklı hizmet alabilmeleri için banka çalışma saatlerinin 09.00-17.00 arasında olacak şekilde düzenlendiği anımsatıldı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol