Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ekonomiyi birçok yönden hareketlendiriyor

Kırklareli’nde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği son yıllarda gittikçe önem kazanmaya başladı. Hasat sonrası sağladığı gelirin yanı sıra güzel görünümü nedeniyle gezmeye gelenleri de buralara çeken lavanta bahçeleri belirli dönemlerle turizm yönünden küçükte olsa bir hareketliliğin yaşanmasını sağlıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Kırklareli’nde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin son yıllarda gittikçe önem kazanmaya başladığını bildirdi. İlimize paralel olarak Lüleburgaz İlçesinde de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin gün geçtikçe artış gösterdiğini belirten Aksoy, özellikle Lavanta bitkisinin ilçede yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerde başı çektiği kaydetti. 2022 yılı itibarı ile 175 dekar alanda 27 üretici ile ilçede lavanta bitkisi yetiştiriciliği yapıldığını aktaran Aksoy, bu bağlamda; Lüleburgaz’a bağlı Eskitaşlı Köyünde Toprakhan Tarım tarafından Lavanta ve Sebze Bahçesi Tarla Günü düzenlendiğini anlattı 
Aksoy, burada üreticinin kurduğu tesisteki lavanta bahçesinin aynı zamanda ilçedeki ilk lavanta distilasyon ünitesine de ev sahipliği yaptığı belirtti. 
Etkinliğe Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce ve eşi Mina Yüce, İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Tuzcu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Lüleburgaz Belediyesi Başkan Vekili, siyasi parti temsilcileri, Kırklareli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kooperatifi Yönetimi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Şube Müdürleri, muhtarlar, teknik personel ve çiftçiler katıldı. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol