Tıbbi ve aromatik bitki üretimine teşvik artıyor

Kırklareli’nde son yıllarda tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda bir ivmelenme içinde. Özellikle devletin bu konuda üretici için arazi kiraya vermesiilgiyi daha da artırıyor. Önceki günlerde Kırklareli Merkez ve Üsküp’te tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkilerinin üretimine yönelik çıkılan kiralama ihalelerini bu kez Babaeski izliyor. Kırklareli Merkez’in ardından Babaeski’de de Hazine arazisinde üretim yapılması amacıyla ihaleye çıkılıyor. İhale ile 15 bin 557 metrekare arazinin 10 yıla kadar kiraya verilmesi planlanıyor.

Babaeski Kaymakamlığı (Milli Emlak Şefliği),tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkilerinin üretiminiyaptırmak üzere taşınmaz kiralama ilanı yayınladı.Mülkiyeti Hazineye ait taşınmaz üzerinde tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkilerinin üretimi yapılmak üzere pazarlık usulü ile kiralaması yapılacak arazinin toplam büyüklüğü 15.557, 72 metrekare.
İhaleye katılmak isteyen üreticiler 15 Kasım 2019 tarihi mesai saati bitimine kadar taşınmazın bulunduğu Babaeski Kaymakamlığı (Milli Emlak Şefliği)’nayazılı olarak talepte bulanacak. Talepte bulunacaklar talep formu ve istenen belgeleriwww.babaeski.gov.tr ve http//www.kırklareli.csb.gov.tr ile www.milliemlak.gov.tr adresinden bilgi alınabilecek.
İhaleye katılabilmek için Tarım İdaresince hak sahibi olarak belirlenme şartı bulunuyor. Kiracı, kiralama amacına uygun olarak en fazla altı ay içerisinde faaliyete başlamak zorunda olacak.
Faaliyetlere ilişkin gerekli inceleme, tespit veya yıllık kontroller kontrolekibi veya İdarece yürütülecek. Kiracı sözleşmenin bir kısmını veya tamamını devredemeyecek. Sözleşmeye ortak alamayacak. Kiraya verilen yeri genişletemeyecek. Değiştiremeyecek ve amacı dışında kullanamayacak. Babaeski’nin Dindoğru Mahallesi’nde bulunan arazi ilk yıl tahmini kira bedeli; taşınmazın rayiç bedelinin binde biri olarak belirlendi. (471,00 TL)
Hangi bitkiler ekilebilecek
Alıç, Anadolu Adaçayı, Anason, Anzer Kekiği, Ardıç meyvesi, Aslan Pençesi, Aspir, At kestanesi, At kuyruğu, Ayı Üzümü, Aynısefa (Portakal Nergisi), Beyaz Hindiba, Biberiye (Kuşdili Otu), Buy (Çemen), Cehri, Centiyana, Civanperçemi, Çakşır, Çayır üçgülü, Çivitotu, Çoban çantası, Çoban çökerten, Çörekotu, Çöven, Çuha çiçeği, Dağçayı, Defne, Devedikeni, Diğer Adaçayları, Diş otu, Dulavratotu, Duvar sarmaşığı, Düğün çiçeği, Ebegümeci, Eğir otu kökü, Ekinezya, Ezan çiçeği, Fesleğen (Reyhan), Funda, Geven, Gilaburu, Gojiberry, Göl soğanı, Gül (Yağlık), Gümüşdüğme, Güzelavrat otu, Hardal, Haşhaş (Kapsül), Hatmi, Havaciva otu, Hayıt, Hünnap, Ihlamur, Isırgan Otu, İğde (Güz yemişi), Kantaron, Kapari, Kara dut, Karabaş otu, Karabuğday, Karaçalı, Karahindiba, Karakafesotu (Eşekkulağı), Karamuk, Kardelen, Karnıyarık otu, Keçiboynuzu, Kediotu, Kekik (diğer türler), Kekik (İstanbul kekiği), Kekik( İzmir kekiği), Kenger, Keten, Kırlangıç otu, Kırmızıbiber(Baharatlık), Kimyon, Kinoa, Kişniş, Konjak, Kökboya, Kudret Narı, Kuşburnu, Lavanta, Lavanta, Limon Grass, Limon otu, Mahlep, Melek otu, Melisa (Oğul Otu), Menekşe kökü, Mercan Köşk, Mersin, Meryem ana dikeni, Meyan, Misk adaçayı, Muhabbet Çiçeği, Mürver, Ökse otu, Öksürük otu, Ölmez Otu (Altın Otu), Passiflora, Pelin Otu, Rezene, Safran, Sakız Ağacı, Salep, Sarı sabır, Sumak, Sarı yoğurt otu, Sığla (Günlük ağacı), Sinirli ot, Siyah Havuç, Şeker Otu (Stevia), Sumak, Şahtere, Şerbetçiotu, Şevketibostan, Tarçın, Tarhun, Tavşan memesi, Tıbbi adaçayı, Tıbbi nane, Tıbbi Papatya, Üzerlik, Yakı otu, Yalancı Kendir, Yüksük otu, Zaguda, Zahter, Zambak, Zencefil.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol