TİKA’dan dostluk köprüsü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, uluslararası dostluk vesilelerine, aynı zamanda komşu ülkelerdeki vatandaşları sevindirecek projelere imza atmaya devam ediyor.

İKA, Sırbistan’daki engelli çocuklar için 67 bin euro’ya park yaptırdı. Kuzey kenti Vrbas’taki parkın açılışına, Türkiyenin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak, Vrbas Belediye Başkanı Milan Glusac ve vatandaşlar katıldı.
Büyükelçi Bozay bir kaç hafta içerisinde Nis şehrinde 2 bin kişilik istihdam sağlayan bir fabrika ile başka bir tekstil fabrikası daha açılacağını müjdeleyerek; “Bu açılış iki duygusal sebepten dolayı benim için çok daha önemli. İlk olarak, çocuklar bizim geleceğimiz. Sırbistan ve Türkiye ortak sınırı olmayan iki komşudur ve geleceklerini ortak bir şekilde kurmaya kararlıdır. İkincisi, benim rahmetli annem bir öğretmendi ve engelli çocuklara ders veriyordu. Dolayısıyla, bu işi yapanlara büyük bir saygım var. Bir ülkenin değeri gençlere verdiği önemle ölçülüyor” diye konuştu.
TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak’ta bu parkın Türkiye ile Sırbistan arasında dostluk köprüsü vazifesi göreceğinin altını çizdi. Vrbas Belediye Başkanı Milan Glusac TİKA’ya çok teşekkür ettiklerini belirterek gelecekteki projeleri heyecanla beklediklerini kaydetti.

Friendship bridge from TIKA

The Turkish Cooperation and Coordination Agency continues to sign projects for international friendship and at the same time for citizens in neighboring countries.
TIKA has paid 67,000 euros for children with disabilities in Serbia. North Turkey, Turkish Ambassador to Belgrade Mehmet Kemal Bozay, TİKA Belgrade Coordinator Mehmet Bayrak, Vrbas Mayor Milan Glusac and citizens participated to the opening of the park in Vrbas.
Ambassador Bozay announced in a few weeks that a factory in Nis, which employs 2,000 people, would be opening up another textile factory; "This opening is much more important to me because of two emotional reasons. First, the children are our future. Serbia and Turkey are determined to jointly establish two neighbors and their future without a common border. Secondly, my late mother was a teacher and gave lessons to children with disabilities. Therefore, I have a great respect for those who do this work. It is measured by the importance that an individual country has given to young people, "he said.
The TIKA Belgrade Coordinator Mehmet Bayrak underlined that this park will serve as a bridge of friendship between Turkey and Serbia. Vrbas Mayor Milan Glusac noted that they thanked TİKA very much, and stated that they were excitedly waiting for future projects.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol