Teşekkürler çocuklar!

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılık Takımı Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’na katılım gösterdi. Erkekler Takım kategorisinde Türkiye 2’cisi,  Minik Erkek Takım kategorisinde ise Türkiye 3'üncülüğünü kazandı.

Kırklareli’nin gurur kaynaklarından en başarılı spor dallarından atıcılık başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Bu yıl da başarılarına kaldığı yerden devam etmek isteyen takım Havalı Silahlarda ilimizi Mersin’de yapılacak olan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda temsil etti.
21-22 Kasım tarihlerinde Mersin’de yapılan turnuvaya ve geçtiğimiz yıllarda defalarca Türkiye şampiyonlukları kazanan takım bu kez şampiyonluğu Kırkşlareli’ne getiremedi. Şampiyonluk olmasa da oldukça başarılı bir sonuç alarak ilimize dönen takım Erkekler Takım kategorisinde Türkiye 2’cisi, Minik Erkek Takım kategorisinde ise Türkiye 3'üncülüğünü kazandı.
700'ün üzerinde sporcu katılım gösterdi
Turnuva hakkında açıklama yapan Antrenör Özgür Lüleciler, “Mersin Erdemli’de 21-22 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve tüm atıcılık branşlarını içinde barındıran Poligonunda Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası müsabakaları yapıldı. 700'ün üzerinde sporcunun katılım gösterdiği müsabakada ilimizi Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına temsil eden sporcularımız, Alper Dikbaş, Remzi Ege Yentürk ve Efe Eren Koç Yıldız Erkekler Takım kategorisinde Türkiye 2.'liği kazandı” dedi.
Minik Erkek Takımının da ilimize 3’cülükle döndüğünü söyleyen Lüleciler, “Göktürk Yiğit Mert, Feridun Efe Konuk, Muhammed Ali Katılmaz'dan oluşan Minik Erkek Takımı Türkiye 3.'lüğünü elde ettiler” şeklinde konuştu.
Sadece lisans ücreti alınıyor
Lüleciler takım sporcularının çalışma şartları hakkında konuşarak; “Sporcu sayımız her zaman çok yüksek, başarılarımız çok yüksek, çalışma ortamımız bir okul gibi değil de daha çok isteğe bağlı kendilerini iyi hissettikleri alan olarak tanımlıyoruz. Çocuklar yoklama gibi durumlar olmadığı için kendi istekleri ile buradalar bunu bilmek de bizleri mutlu ediyor. Sporcularımız 10-12 bin lira ortalamasında silahlar ile atışlarını yapıyorlar. Burada ki bütün her şey devlet desteği ile yapılıyor. Sporcularımızın cebinden bir kuruş çıkmıyor. Sadece yılda bir kereye mahsus olmak üzere lisans ücreti veriyorlar” ifadeleri kullandı.
En eski poligon
Kırklareli Kapalı Spor Salonu'nda yer alan poligonun tarihi olarak da büyük değeri var. Türkiye'deki en eski poligonlardan birisi olan poligon başarılı sporcuları yetiştirmeye devam ediyor. Son dönemde yapılan yatırımlar ile 300 bin TL'lik yatırım ile elektronik poligonlar sporcuların kullanımına sunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın yapmış olduğu büyük atılım ile birlikte Kırklareli'nde de Atıcılık Takımı, başarı çıtasını yükselti.
En uygun yaş 10
Atıcılık için en uygun başlama yaşının 10 yaş olduğunun ifade eden Lüleciler, “Atıcılık için başlamaya en uygun yaş 10 – 11 – 12 yaş grubudur. Çocuklarımız hem verimli zaman geçirir hem de ilgileneceği spora erken yaşta başlar” diye konuştu.
“Sporcularda gelişmiş bir kas kuvveti ve dayanıklılık gerektirmektedir”
Sporun antrenmanları hakkında bilgi veren Lüleciler; “Atıcılık sporu adı üstünde silahla atıldığı için bu isimle alınır. Her branşında silah vardır. Özellikle tüfek atışlarında kullanılan silahlar 4-8kg arasındadır. Silahları hedefin merkezinden vurabilmek amacıyla hiç titretmeden tutabilmek bu sporu yapan sporcularda gelişmiş bir kas kuvveti ve dayanıklılık gerektirmektedir. Yarışmaların en kısasının bir saatten fazla sürdüğünü düşünecek olursak, sporcunun yarışma boyunca çok büyük güç harcadığının anlaşılması zor olmayacaktır” sözlerini sarf etti.
“Atıcılar için dayanıklılık antrenmanlarının ne gereği var gibi bir düşünce vardı”
Lüleciler sözlerine şu şekilde nokta koydu; “Atıcılık sporu ile uğraşan sporcuların başarılı olabilmek için silahlı teknik antrenmanlarının dışında, kuvvet ve dayanıklılıklarını geliştirmek üzere mutlaka fiziksel antrenmanlar da yapmaları gerekiyor. Atıcılar fazla hareket etmez, o yüzden atıcılar için dayanıklılık antrenmanlarının ne gereği var gibi bir düşünce vardı. Yıllar önce pek çok atıcı ve antrenör böyle düşünüyordu. Bugün bu anlayış neyse ki değişti. Artık atıcılar dayanıklılık antrenmanları yapıyorlar. Bu da performanslarına olumlu etki yapıyor.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol