“Teşekkürler Şefika Çakal”

Kırklareli’de taekwondoda başarılar bitmek bilmiyor. Şefika Çakal elde ettiği başarılar ile birlikte Kırklareli’nin adını dünyaya duyurdu. Şefika Çakal “Avrupa Şampiyonası” Türkiye’de dereceye girmişti. Şimdi Kırklareli’nin başarıdan başarıya koşan Ergin Spor Kulübü taekwondocusu Avrupa Şampiyonasında en güzel şekilde mücadele ederek bizi gururlandırdı.

44 kiloda Milli takım sporcusu Şefika Çakal, Macaristan’da yapılacak Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti. Sporcumuz Şefika Çakal 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası'na katıldı. Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de düzenlenen Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonasında 3.gününde tatamiye çıkan Milli Sporcumuz Şefika ÇAKAL 1. Tur'u BAY geçti, 2.turda Hollanda'lı rakibini 28-8 ile geçmeyi başardı. Çeyrek Finalde Hırvatistan'lı rakibi ile karşılaşan sporcumuz 18-18 biten maçın sonucunda Altın vuruş uygulaması ile rakibine 2-0 mağlup olarak turnuvadan elendi.
Teşekkür ediyoruz
Yarışma sonrasında Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil, sporcusuna teşekkürlerini şu sözlerle sundu. Yeşil, “13yaşında Ülkemize, İlimize, Kulübümüze bu gururu yaşatan Ay-Yıldızlı üniformayı gururla taşıyan ve bu uğurda mücadele eden Milli Sporcumuz Şefika Çakal' a teşekkür ediyoruz. Bizlere destek olan, dualarını esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Çocuklarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Milli forma altında sporcusunun elinden geleni yaptığını söyleyen Yeşil, “Bizler Kırklarelili taekwondocular olarak çok büyük bir aileyiz ve her sporcumuz bu büyük ailenin birer ferdi. Dolayısıyla sen, ben ya da o diye bir kavram yok. Her anlamda "BİZ" varız. Bunun bilincine varan, bununla birlikte hareket eden her sporcumuz da onun için en iyiyi planladığımızın farkına varıyor. Bu tabloya bir de aileler eklenince, aslında başarının temelleri kendiliğinden atılmış oluyor. Bizler Ergin Spor Kulübü olarak, gelecekte ne yapacağımızı, nasıl bir proje izlememiz gerektiğini her zaman sporcularımızın hayalleri, hedefleri ve istekleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Şefika Çakal bu kutsal formanın altında tüm çabasını ortaya koydu. Hepimizin gördüğü gibi iyide bir sonuç aldı. İnşallah gelecek sene daha çok çalışarak daha fazlasını elde edecek. Ona bu göstermiş olduğu mücadele ve emek için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" sözlerine vurgu yaptı.
Yeşil, başarı için ne olursa olsun ilk hedeflerinin yine gurur kaynağı olmak olduğunu, bunu da başardıklarını belirterek;"Gün gelecek Ergin Spor Kulübü herkesin ortak noktası olmayı başaracak. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutarak, spora gönül vermelerini istiyoruz. Yoğun antrenman temposu, başarı öyküleri, azim, yetenek ve aile desteği bir araya gelince, kötü alışkanlık kendiliğinden uzaklaşıyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarını dolu dolu yaşamaları, yeteneklerini değerlendirmeleri adına bizler birer elçi olarak yapmamız gerekeni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Yeşil, başarının çok çalışarak, inanarak olabileceğini, yorgunluğun ve stresin elde edilen galibiyetlerle yok olacağının altını çizerek sözlerine son verdi.
Ay Yıldızlı formayı
taşımakta şerefti onun için
Son olarak düşüncelerine yer veren Ergin Spor Kulübü Antrenörü Savaş Ergin; “Sporcumuz Şefika Çakal, Ay Yıldızlı forma altında elinden gelenin en iyisini yaptı. Bizler onu izlerken oldukça duygulu anlar yaşadık.
Çünkü mücadelesi ve hırsı görülmeye değerdi. Şefika bunu en güzel şekilde gösterdi. Onun bizlere yaşattığı bu heyecanı hiç ama hiç unutmayacağız. Bu süreçte çok çalıştı, yeri geldi çoğu şeyden fedakarlık yaptı. Bu yüzden ona bu göstermiş olduğu hassasiyet içinde özellikle teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol